WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Wednesday, January 15, 2014

Episod Miss Pink Hippo & Mr Pink Hippo ~ Melaka Aku Datang !

Selamat pagi..... Salam hari Rabu semua :)

Hari ni MakLady nak share tentang sweet thing lagi. Cuma kali ni, kira "Flashback" things that happened last year (2013) semasa drive sorang2 ditemani Miss Pink Hippo.

Maaf, ketika itu, ntah macam mana, makLady tak sempat nak wat entry....
so here we go....

Ingat lg x dgn cerita ttg Pink Hippo ni?
Masa tu nk wat surprise kt birthday girl...
(sila belek balik entry yg lps punya - somewhere in May :))

Apehal plak MakLady ni nak bercerita
pasal anak hippo yang pink kaler ni? huhu

SEBENARNYA..bila terpandang akan gambar di atas, ingatan MakLady terpahat pada kunjungan istimewa ke Melaka tahun lepas. Mengimbas kembali semasa memandu - dalam perjalanan menuju ke selatan tanahair. Well, tak de la selatan sangat tpi Melaka jer..Tujuan perjalanan MakLady pada hari ini, adalah  memberi sokongan moral kepada cik Jejar kita - untuk kembali berpindah semula ke KL setelah selesai menamatkan pengajian nya di kampus UITM Bandaraya Melaka. Pejam celek, pejam celek, rasa macam semalam saja MakLady menghantar Cikjejar sambung belajar setelah tamat di peringkat Diploma. TODAY, her last paper ... lepas ni merdeka! Merdeka! katanya....

It's time to say....Farewell to Melaka...:) Terlalu banyak kenangan kami sekeluarga di bumi Hang Tuah ni. Mungkin pembaca setia blog MakLady pasti ingat akan catatan entry pasal kenangan demi kenangan yang MakLay abadikan semasa lawatan ke sana...Termasuk lah entry pasal sambutan hari lahir   yang melibatkan Miss Pink Hippo. Ye laaa...si hippo kaler Pink yang comel tu laaa..hehehe

Alkisah nya, rancangan birthday surprises utk Elia and her BFF, segalanya menjadi rahsia antara kami dan Newrules. Masa tu ada followers yg terjah dan teka, "ada kejutan untuk Cik Jejar ker?" "birthda elia ke?"... Hmm kurang tepat! Tpi Benar, pada suatu hari di bulan May pada tahun lepas, sempena bday CikJejar, MakLady ditugaskan untuk mencari hadiah....

Rancang untuk dapatkan her BFF's birthday gift. *Newrules* namanya, merangkap anak angkat makLady, pun celebrate bday bulan yg sama... Jdi masa celebration di Melaka (masa tu...) kami cadang smbut sama...Idea of a sambutan harijadi kedua dua insan trsayang ML ni, datang dari CikJejar sendiri. We celebrate together2. Mula2, gathering di Klebang Melaka. The Celebration tambah ceria dgn aturcara yg simple tapi tetap meriah. (private event) Kalau nk tau psl our trip ke Klebang, check elia's keek n instagram ;-) ....pun last year punya... he he

Since they are BFF...CikJejar wants Newrules to have the same soft toys on her birthday:p Masa tu, juga ML namakan yg bru ni Miss Pink Hippo.. Bru sepasang . Kembar !! hahaha Tu la kisahnya Jenuh cri akhir dipertemukan huhu..

So, CikJejar mintak MakLady belikan hadiah utk si *newrules* - soft toy yg sama jugak! Sama dgn pink hippo yg cute ni, yg penah CikJejar dapat hadiah cabutan bertuah majlis anjuran DenaiHati Network pasa tahun yang sama. Since that, Mr Pink Hippo CikJejar sentiasa menemani dia slalu. Dia letak dlm kreta lg...
Namun pada hari ni, MakLady teringat pada kenangan Miss Pink Hippo. Terasa macam semalam saja semua yang kami share masa bercuti2 di Melaka lalu  Kira sentimental la pulak...hehehe

Bercakap pasal trip kali ni, mmg ada niat nak ajak Newrules ikut serta tapi memandangkan sekarang dia dah bekerja agak susah lah nak mengikut jadual kami. Apa2 pun dont worry...balik je cikJejar ke KL pasti dia akan temukan Mr Pink Hippo dengan Miss Pink Hippo semula...  Lepas ni, ke mana saja pasti tak berpisah. Unless masing masing dah jumpa MrJejariruncing dan MrNewrules la kaaaannnnnn.....
la la la la la

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]