WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Friday, June 21, 2013

Hadir Majlis PreView Ramadhan di Restoran Rebung, Bangsar

Assalamualaikum Semua Salam Jumaat :)

Tinggal bbrapa minggu lagi kita nk berpuasa. Rata rata yang sibuk wat persiapan adalah tuan tuan punya restoran! Yelaa, masa tu la, dorg nk kaut untung berlebih sempena Ramadhan. Macam2 iklan ditawarkn kpd pengunjung. Bukan stakat di Hotel2, restoran 5*, 4* malah restoran yg biasa2 pun akan ada Buffet Ramadhan. Smua utk tetamu menjamu selera berbuka puasa dgn berbagai jenis makanan - u name it, semua ada! Tepuk poket, tanya selera...

Dengan niat yg sama, pemilik bersama Restoran Rebung di Jalan Maarof, Bangsar, Chef Ismail telah berbesar hati melancarkan promosi Bufet Ramadhan malam semalam. Preview Bufet Ramadhan adalah utk memperkenalkan juadah yg bakal dihidangkan kpd pengunjung sepanjang Ramadhan nnt.

Ramai jugak yg hadir termasuk bloggers, wartawan media eletronik, media cetak, rakan artis dan celebriti, pengunjung serta rakan2 Chef Ismail. Konsep majlis - Arabic Nite. Kata Chef Ismail, nak kasi mood Timur Tengah sebab Ramadhan hampir tiba.. Menarik sangat! Siap dengan tema ...

Makin terpesona, bila melangkah masuk ke Restoran Rebung dah ada FEEL mcm brada di padang pasir. Kami dipelawa dan dibawa ke meja pendaftaran. Still in the mood selari dgn hadirnye musik latar dan wangian ala ala Padang Pasir.

Namun mood blogger Mak Dara berubah bila petugas dalam kesukaran utk mendaftar kami. Tambah gundah bila kehadiran kami rupanya tidak didaftarkn seperti sepatutnya..

WHAT? nama kami tidak disenaraikan? Sedangkan kami telah confirm akan hadir! Ada communication breakdown la katanya... Free sitting tapi meja telah dikhaskan utk tetamu yg berdaftar... hmmm Mood dari OK dh jdi KO uolz !

Sebagai tetamu yg dijemput dan telah confirm kan kehadiran, korg rasa2 mcmne yer, bila brada dlm situasi begini? Nasib baik petugas yg helpful dlm memberi jaminan yg kami msih boleh dpt seat lalu, diarah utk masuk ke dewan santapan..

Kami melangkah sambil terpinga pinga x tau nk duduk mana.. Lantas datang petugas lgsung mengarah 2 mak-mak ini.. duduk di meja di ruang yang agak terasing dari suasana majlis. Mungkin ruang yg kosong ni utk reserve kot. Sekitar bilik cuma ada meja tersusun indah dan hanya kami berdua sahaja kat dlm tu...

Well...masa tahap ni, Mak Dara dah mula rasa ... "kita x sepatutnya brada di sini" - uolz tau kan what's on our mind.

Eventhough mereka memohon maaf tapi rasanya kurang wajar untuk melayan tetamu yg x berapa nak glamor ni, begini semata mata kesilapan di pihak mereka..
Our mood yg bersemangat mula tdi, dah down.. Bukan sebab kami kena duduk kat area yg terasing, cuma rasa ralat la bila kita sbgai tetamu yg dijemput di beri layanan serupa tetamu Reserved! Maaf sgt2. Bukan nk suruh layan kami mcm tetamu VIP. bukan nak minta blogger mcm kami diberi red carpet, tp cukup la jika kami dihargai sbagai bakal pelanggan pun sudah cukup. Kami sure happy punya!

Rupanya bukan kami berdua yg tak disenaraikan malah ada 2-3 org blogger lagi yg hadir pn, nama takde dlm list dan 'dihantar' ke ruang terasing tu. Adoii..kata majlis ni utk kami - the bloggers - sbgai ahli media yg dijemput utk Preview (dan Review) Bufet Ramadhan ke? Tapi kami rasa mcm Unwanted Guest plak?

Anyway, ucapan Terima kasih kepada Chef Ismail atas undangan ke majlis Preview ni..Maaf bukan niat kami nk komen ngada ngada. Bukan nk mengaib atau mencongkil secubik kealphaan pihak Rebung maupun Chef Ismail, tp agar apa yg berlaku diambil iktibar supaya lebih peka dan bertanggungjawap. Namun, MakLady maupn MakDara, tidak menyalahkan Rebung kerana ape yg brlaku diluar kawalan. Biasa la, bila ada event mcmne, pasti ada cacat cela. Sebab tu jugak, wlaupun ada sikit ketidakpuasan hati di situ - kami decided to stay on.

Tambah pulak bila mereka sedar kesilapan, dan En Saiful sendiri slaku pengurus majlis memohon maaf bgi pihak tuan rumah dan urusetia. Lega skit la hati...Malah, Chef Ismail sendiri mempelawa kami duduk di meja khas. Layanan "persona" Chef Ismail sungguh mengharukan. Terimakasih skali lg. Personally, Mak Lady kagum dgn keramahan dan PR beliau trhadap tamu yg datang..sedikit sebanyak membuka selera kami untuk merasa Air Tangan Chef Ismail...Yela.. bila lagi kennn ;)

Review ??

Harap bersabar ye kekawan..
Mak Lady sambung nnti...

(Check us out on my next entry - dgn hidangan yg sempat kami rasa sebelum meninggalkan majlis...)

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]