"MY DEAR LADY " @ MAK LADY WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
ALHAMDULILLAH, AS A FREELANCE BLOGGER, I LOVE WRITING ABOUT THE THINGS I LOVE DOING. TREASURED THE MOMENT AND SHARED THE JOURNEY OF LIFE WITH LOVE & CARE IN MY WRITINGS. TRUST ME! IT IS WORTH READING ABOUT THINGS THAT WORTH WRITING...

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Tuesday, January 1, 2013

elia_jejariruncing : Suprise~!! It's ALL Yours Mak...

Assalamualaikum Semua Rakan2 Blogger
Rakan yg jauh dan dekat...
Rakan senyap dan nyata.... ;)

Salam January 2013

Membuka tirai pada hari pertama January ni, MakLady nak kongsi bersama kebahagiaan dlm entry pertama 2013. Dengan harapan, menjadi titik mula kebahagiaan seterusnya sepanjang 2013 nanti.... Amiiinnnn

Ianya bermula pd hari MakLady melawat anak MakLady di Melaka. Untuk raikan diary baru, bersama sama seblum tutup tirai ni. Bukan dirancang trip kali ni. Secara kebetulan, anak bujang MakLady akan brada di boarding school dan kesempatan yg terhad utk bersama kakak kakak dan abang, didorong plak ajakan kakak nya utk bawa dia ke sana. Konon utk "happy2:" hati si adik ;) sebelum ON BOARD~! hehe

MakLady pun tanpa berlengah lagi - bersama Erin & Amer bertolak ke destinasi pada petang 30/12 jam 5ptg. Seronok tau, bila travel dgn anak2 ni. Sbb MakLady drive, sambil tumpu pada driving dan mreka akan layandiri dengan DVD. Kali ni, dorg layan cerita "IsTanBuL aku datang!" (Dlm hati MakLady, Melaka here we come~! hehe Layan je laaa....

Alhamdulillah selamat tiba di kolej Elia. Dia pn dah ready tunggu. Seperti biasa - kami ke hotel penginapan dulu. MakLady ke sana mmg menginap di hotel area bandaraya bersama anak2 MakLady. Lagi happening bila semua ada~! Check In. Relax jap. Sambil wat apa yg patut. kami pn bersiap utk kluar dinner, Elia cadangkan kami singgah dulu Mahkota Parade~! Ada lah niat tujuan dia ke sana.....MakLady, Ciciq & Amer ikut kan je. Tambah bila dari awal tadi dah tahu cikJejar kita ni nak belanja dinner....hehehe.. sabar je la walaupn perut dah mula berDondang Sayang....

Tiba di lokasi yg dirancang. Kami pun melayan diri utk melihat2 apa yang disaji. Pada mulanya MakLady ingat Elia nk dapat kan something for her. Sbb itulah dia nk ke sana. Memang dari mula, MakLady tahu dia nk tukar selera - up grade - utk yg lebih baik. Tanpa merasa apa2 MakLady pun melayan dia memilih satu persatu - yg sesuai dengan citarasa dia.

Sambil tu, Elia pn ada gak minta Bro Reechard kluarkan yg bersesuai dengan MakLady.  "Pilih la utk mak~! " Aikkk... tak nak laaa.. " bentak hati MakLady.
"Ya nak beli utk mak~! ttiba dia dengan wajah yg berseri dan tersenyum lebar kat MakLady.
"Kira hadiah Birthday~! termasuk Mother Day sekali....!! hehehe..."
Kami pun gelak sama... mmg kelakar si Elia ni bila time time mcm ni...

Dalam gelak2 tu, hari MakLady rasa terharu. Speechless tak tau nak ckap apa... Tapi sebenarnya klu diselami hati MakLady masa tu - "Isshkkkk tak payah laaa.. Ya beli je utk Ya dulu... "
Betul la ... uolz!! hati ibu mana tak tersentuh bila si anak nak berbelanja besar utk raikan harijadi mak. Rasa Maklady sebenarnya, lebih suka kalau anak2 simpan duit utk diri sendiri nanti. Namun setelah diterangkan akan niat dan azam elia pd MakLady... MakLady akur. Tak sangka sungguh ni!! Memang SURPRISE!! terima hadiah harijadi. Wlupun di hati MakLady tak sampai hati gak sbb all this while, tak pernah pn terlintas di hati utk minta di balas semua ni. Bukan harta, barang, hadiah yg dipinta utk diri MakLady. Cukuplah perhatian kasih sayang anak anak MakLady~!

Sekali lagi hati Mak tersentuh....terharu....speechless....
bila anak MakLady belikan hadiah harijadi sebegini besar nilai nya.
~ seutas rantai tangan "charm bracelet" - gold 916 @21 gram ~
Photo by elia_jejariruncing
TERIMA KASIH ~ THANK U VERY MUCH muaaahhh2
Hadiah Advance harijadi MakLady (4/1/2013) dari Elia@Jejariruncing
sbb xdpt brada di KL masa bday Maknya - duduki FINAL EXAM...
Mak doakan selalu Eya lulus dgn cemerlang ! Amiiinn
Selesai urusan di sini.... kami teruskan perjalanan malam tu, ke acara seterusnya:
Makan Malam yg ditaja oleh .... semestinya BUKAN MakLady lerr...

Nantikan entry dan gambar menarik ..... :)

From The Desk OF MakLady:
Alhamdulillah... Syukur dengan segala REZEKI ALLAH pada MakLady sekeluarga....Selama ni pn MakLady dah bersyukur punya MEREKA dlm hidup MakLady. Tak ada sorg pun anak2 MakLady bezakan kasih sayang sebab mereka lahir dari RAHIM yang sama. Tiada sorang pun anak2 MakLady yang diberi perhatian kurang. Semua SAMA~! Sama memberi Sama menerima. Begitu juga dengan anak2 MakLady lain. Mereka adalah DUNIA makLady. Kehadiran mereka disisi MakLady saban hari sudak cukup membuktikan kasih sayang mereka tak pernah kurang utk MakLady ~ every each ONE of them~!!! Setiap pengorbanan MEREKA kpd MAK ni, amat2 MakLady hargai. Sesungguhnya, bersyukur dan Bangga punya Anak2 yg pandai berdikari mcm Erin, Elia, Haizat dan insyaALLAH Amer ( first day today - berdikari ke asrama....berdoa MakLady agar dia STRONG jugak :) 


Penghargaan anak2 utk bersama MakLady dlm susah senang kehidupan...
Tiada kata kata yang dpt Mak ucapkan kat sini...utk berterimakasih...
hanya ALLAH yang Maha Mengetahui...
TERIMAKASIH ERIN ~ TERIMAKASIH ELIA...
THANK U SO MUCH HAIZAT! AMER! AMIR!
for being my love of my life - *harta yg tak ternilai..


A Story To Tell

The Best from Guitarist Cumi

Loading...

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]