WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Friday, December 28, 2012

Back To "Boarding" School

Assalamualaikum Semua.! (",)

Enjoy Ur Weekend :)
Selalu MakLady ucap kat kekawan bila tiba hujung minggu. Kali ni, MakLady sendiri tak leh nak enjoy sangat pun, sebabnya... dari pagi sampai ke tengahari tadi. Terlari sana, Terlari sini....mencari sesuatu sehingga lah, jam ditangan menunjukkan waktu 12.35 tengahari. Sejurus itu, kaum adam bergegas ke mesjid utk solat Jumaat. Haaa bila dah time gini laaaa ~ baru MakLady dapat rehat sekejap~!

Dua jam Kemudian... 
Bila si bujang MakLady ni balik dari solat, kami pn terus kan misi kami tadi...yakni...(dah ala mcm mission possible je kennn....) sambung semula tugasan kami utk mencari barang keperluan sekolah dan asrama tadi. Sebenarnya, ini bukan kali pertama MakLady nak hantar anak ke Asrama, sebelum ni siKakak2 & Abang terlebih dahulu pernah masuk Asrama utk sambung belajar ke sekolah Menengah. Lepas tu hantar plak mereka ke Uni. Dok Asrama jugak! Jadi pengalaman utk siapkan barangan tak menjadi masalah besar. Namun bagi si bujang ni, agak penat jugak dia, bila terpaksa ikut MakLady ke hulur ke hilir membeli apa yg patut dibawa nanti. Ada masa dia merungut gak..hehe..tu la dia org Lelaki~! Memang hakikat kot, tak suka bab pegi shopping beli barang especially kalau kena singgah bnyk tempat~! Mula la penat laa.. letih laa.. rimas laaa. mcm2 hal.. ha ha ha padahal bukan lama pun :p

Actually, persiapan awal dah pn dibuat, cuma hari ni pergi beli barang keperluan mandian, alattulis, sedikit makanan dan tak lupa juga barangan yang dipikir perlu oleh seorang pelajar baru. Tambah pulak, tarikh utk masuk sekolah tahun ni, jatuh pada Hari Rabu (3/2/2013). Cuma hari kemasukkan ke asrama harus dilaksanakan sehari sebelum tarikh tersebut, Mau tak kalut dibuatnya....

Esok (hari Sabtu) pulak nak pegi wat medical check up utk rekod dan pengesahan kesihatan. Rasanya penat yg hari ni pun tak COVER lagi, dah kena wat tugasan baru. hhhmmCian nya dia ~ 

Tengok je si Bujang MakLady ni. Terlepek depan TV. He looks tired ...lalu MakLady pn snap la photo ni... Kira Candid la ni. hehe Main bola seharian pun tak penat macam ni... kan... :)) Haahaahaa itu baru FIRST DAY busy urusan hal ni. Esok kena bangun pagi. Abah dia datang amik utk gi wat medical check up. Cepat settle senang boleh gi Shopping Lagi.....

Harap2 semua barangan keperluan lain yang dapat dicari dan dibeli oleh Abah esoknya. Hmmm.. nmpknya Mak & Abah selalu nya TERexcited lebih bila anak nak masuk belajar ke Asrama Sekolah maupn Universiti. hehe

From the Desk Of MakLady: 
TQ Abah for Everything. The kids adore u for being there di saat mcm ni. For the sake of the CHILDREN's education, u never turn your back! Always support them all the way. TQ;) 



Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]