WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Tuesday, December 2, 2014

The Starfish & Shells Story

She Sells SeaShells by the SeaShore...
Sebut betul betul...

Pasti berbelit lidah nak menyebut nya
tapi tidak sepayah mana sebutan jika
nak dibandingkan dengan story pasal Shells ini...

Kisah menarik ini, MakLady kongsi sebab beranggapan - hobi yang unik bukan sahaja mendatang kebahagiaan jiwa ianya juga mampu membuka minda orang sekeliling. Setiap kita memiliki hobi untuk mengisi masa lapang. Bagaimana kita meluangkan masa melayan hobi itu, yang menarik minat MakLady tertarik untuk bercerita kali ni.
SeaShells yang MakLady dapat temui ketika di Labuan.
Ianya sesuatu yang jarang2 kita dapat jumpa.
Koleksi siput dan tapak sulaiman yang mengisi
ruang tamu salah seorang peminat tegar..
 Hanya Di Labuan!
Kesempatan melawat Labuan baru2 ini telah menemukan MakLady dengan seorang wanita gigih yg minat mengumpul kulit siput serta kerang, tapak sulaiman sebagai hobi dan koleksi beliau.
Frankly, ML sangat teruja dengan koleksi berbagai jenis siput laut dan tapak sulaiman yang dihiasi di ruang tamu rumah beliau, Bukan sahaja, ianya jarang2 sekali ML temui malah pengkongsian cerita tentang kepayahan untuk mencari dan mengumpul siput dan tapak sulaiman memang jarang ML dengar! Bukan satu dua ratus tapi beribu-ribu lemon banyaknya !! 

KOLEKSI SIPUT yang dapat dikumpulkan oleh
tuanrumah menjadi tarikan pengunjung dan
rakan rakan beliau. MakLady respek dengan
ketekunan dan kesabaran beliau menyimpan
dan menyusun siput2 sebegini rupa...
Bak kata pepatah Inggeris : Seeing Is Believing. Anda tengoklah sendiri, koleksi didalam rumah beliau. Bayangkan, kepayahan mengumpul, membersih dan memelihara siput dan tapak sulaiman ini pun dah buat MakLady rasa kagum.  Apa tidaknya? Kecantikan dan keunikan hidupan laut yang luarbiasa ini perlu dibersihkan dengan sempurna sebelum di keringkan berhari hari. Ada yang makan berbulan! Selepas itu, baru diwarnakan sebegitu rupa sebelum dijemur berhari hari lagi hinggalah dapat disimpan di dalam bekas seperti yang dipamerkan (lihat photo di bawah ni..) MakLady sendiri ternganga mendengar - Nasib baik lalat tak hinggap..!! 

Kenapa MakLady kata luarbiasa?

Kerana jarang sekali kita boleh jumpa koleksi siput dari spesis yang berbeza seperti ini. Sesungguhnya, Puan adalah seorang wanita yang mempunyai minat yang mendalam serta daya kreatif yang tinggi. Bukan calang-calang orang mampu punya kesabaran untuk memelihara hobi ini, MakLady tabik spring ganda dua kepada pemilik/peminat Siput & Starfish yang tegar ini. Tahniah! 

Diharap selepas ini ada diantara pembaca blog ini, akan mendapat ilham untuk mencari hobi yang jarang jarang diterokai. Siapa tahu, anda mungkin mampu menjadikan aktiviti sebegini dikagumi oleh orang lain di luar sana. Kepada puan @ TUAN RUMAH - Terima kasih banyak kerana sudi menerima kunjungan serta bercerita mengenai hobi yang sangat unik ini. :)) 

Cerita Che Ta & Baby Bersama Pureen Chak Chak Pulak..

Masa Che Ta & Zain Saidin
mendapat tajaan dan program khas
sempena kehadiran baby mereka -
REZEKI ALLAH DI MANA-MANA

Menerusi Program Pureen Chak Chak di Astro, kini giliran Che Ta dan Zain Saidin pula berkongsi kisah mereka secara LIVE dan Spontan di depan camera. MakLady sempat tonton rancangan ini malam tadi. Seronok melihat sendiri keadaan Che Ta ketika mengandung dulu.

Dari awal kehamilan hinggalah melahirkan dan lepas pantang. Semua ini bakal dipertontonkan kepada kita! Jangan lepaskan peluang, pada setiap hari Isnin jam 9malam di Astro. Siapa yang nak tahu apa yang berlaku dalam kehidupan suami isteri ini ketika awal kehamilan - hinggalah saat melahiran baby mereka boleh lah melekat depan TV....Kira nya inilah program REALITI yang wujud untuk menarik penonton dan peminat mereka.

Selain artis yang "dieksplotasi kan" secara halus, oleh pihak penaja, Anak2 mereka juga mendapat perhatian peminat secara am nya. Untung lah Che Ta & Scha dapat bersalin di Hospital swasta yang super expensive. (tau takpe ) Sememangnya, program  ekslusif tajaan Pureen ini memaparkan kehidupan artis - macam artis2 kat luar negara suka dengan realiti show....Mungkin sebab sekarang ni program Reality mendapat tempat di hati penonton. 

Menjadi trend masa kini, bila program REALITI yang seumpama ini disajikan.Mendekatkan artis dan peminat mereka untuk sama sama menyaksikan kehidupan harian mereka. Disamping syarikat atau mereka yang ingin melakukan produk sanggup menaja artis2 ini. Cuba kalau rakyat biasa di ambil untuk rancangan TV sebgini...Kan Bestttt.... Tapi siapa pun tak heran nak tengok kot!! huhuhu ::) 

The Best from Guitarist Cumi

Loading...

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]