WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Friday, December 30, 2011

Tentang Dhia ~ Ending yg menRobek Hatiku

MakLady rasa ramai akan setuju bila ML calonkan drama slok tajaan TV3 kali ni - DAH MEMANG AWARD ~ The MyDearLady's choice...

Pd ML sebelum menutup tirai 2011 - bleh dikatakan drama TENTANG DHIA bakal menjanjikan kemenangan dlm kategori DRAMA terbaik pilihan ML ....Sejak awal drama ni ke udara, MakLady tak penah 'miss' . klu xdpt tonton live , pasti tonton.com menjadi teman setia ML..Namun setiap mula ada akhirnya, bgitu gak la dgn drama Favourites ramai pengikut2 FB & twitter...
Tak sabar nk tunggu ending cerita yg penuh dramatis ni. Awal lagi dh standby depan TV...

Mak Lady ingat hati ni kebal. Rupa2nya hampeh.... Tersedu sedih. Airmata jatuh mcm paip yg terlupa nk ditutup .... Mak aaiiii... kantoiii depan anak, depan mak! Peduli aarrr...dh mmg hati ML ni sensitif klu bab2 yg menyentuh hati ni. Bersama dpt merasa la kiranya , derita Dhia. Masa tu, taktau nk crite mcm ner sayu hati ML. Tak dapat dibendung lagi kepiluan hati bersama hati Dhia. Sayu pedih hati bila menatapi wajah derita cinta Dhia terhadap suami tersayang. Tambah di saat2 dia harus mengharungi derita penyakit yg melambai. Klu ML la di tempat Dhia - tak tau laa nk ckp mcm ner perasaan ML. Ya ALLAH tabah sungguh wanita yg bernama Dhia ni....

Ketulusan cinta suci bersemi bersatu. menuju perjalanan abadi sampai ke gerbang akhirat bersemadi di alam syurga abadi... 


Pada mrk yg sama2 tonton episod akhir pasti SHARE rasa pilu Dhia hingga penghujung cerita..... bermula dgn kesah mengimbas kasih sayang Dhia & Zikir. Lebih sayu bila lirik lagu menceritakan betapa kasihnya cinta Dhia terhadap segala dugaan yang redha dihadapi. Sesungguhnya, kasih seorang isteri amat suci walaupn dipaksa utk berkongsi kasih. Pengorbanan Dhia berbayar bila akhirnya Zikir dibuka hatiNya utk bersama Dhia dan terus menyayangi hingga hujung nyawa....seperti janji Zikir di awal perkahwinan mereka.

....." Abang, Dhia terlalu sayangkan Abang. Sumpah Demi Allah, tiada yang lain selain daripada Abang. Dan Dhia tak nak berpisah dengan Abang.. Hanya Mati sahaja yang dapat pisahkan kita....."

Hayati la ayat2 azimat yg ada dlm kisah cinta agung ini. Setiap baris ayat memberi sentuhan pd jiwa. Meresap dlm jantung hati ~  menyentuh jiwa dan perasaan setiap kita yg menontonnya..



video ihsan dari ohmedia.com

Ku berikan cinta dan hatiku ...Ku berikan seluruh jiwa ku. 
Ku berjanji seumur hidupku, hanya ku berikan utk mu ...


Kini ku buka mata hati ku. Melihat terangnya cahaya Mu, 
meniti berjalan ke jalanMu, hanya untuk selalu di dekatiMu...


Inilah ungkapan hati ku kepada mu, 
tanda ketulusan Cinta 
Tak ada yang sempurna yang melebihi Mu didunia
 Oh Tuhanku....


Ku berikan cinta dan hatiku ...Ku berikan seluruh jiwa ku. 
Ku berjanji seumur hidupku, hanya ku berikan utk Mu ...

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]