WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Friday, January 11, 2013

Sebenar benarnya "Followers" BlogDearLady

Followers BlogDearLady ni, rata2 akan ada minat membaca setiap entry. Tak kira la sebagai SILENT reader ke, as pembaca sepintas lalu ke! MakLady tak kesah. Janji niat kalian SUCI bersih tiada ada agenda tersembunyi..

Walaupn sekadar stalker, harap2 tu biarlah stalker yg berhemah tinggi, matang dalam menilai sesuatu blog atau bloggers. Tak hitam hatinya, takde niat utk mencari kelemahan org lalu dicanang, diaibkan dan dicerca semata2 dalam hati ada TITIK HITAM. Namun pada Maklady, hal ni lumrah. Setiap blogger pasti ada yg suka dan tak terlepas dengan Haters!!dah nama nya HATERS xkan nak suka kita, xkan nk tulis yg baik2 utk kita, xkan nk gossip benda2 yang molek2.. Anyway, MakLady tak amik pusing. Biarlah apa yg diperkatakan. Walau apa pun Niat, Cakapan dan Hati mereka biarlah mreka jawap nanti. Biarlah mreka yg anggung~! Kita ckp ALHAMDULILLAH je laaa...ye dokk....?

Pada MakLady ada lagi penting lagi dari dok fikirkan apa org kata...apa org dok ngumpat..apa org dok aibkan kita atau seangkatannya....

Baik fokus pada blog kita. Buat entry yg menarik - sebab Followers yg setia, akan amik berat dan minat utk tau pasal Blog maupun apa yg jadi dlm life si blogger yg mereka follow. Berkongsi pengalaman, tips maupn apa saja yg utk dikongsi dlm blog masing2. As for royal followers, bila saja ada desas desus (kira mcm gossip artis plak dia kenn....) pasti ada yg minat nak tau ... Mungkin dengan cari ni, mereka akan kenali lebih dekat siapa si Blogger ni....terutama jika ada isu2 atau peristiwa menarik dipaparkan kat blog. Semua ni, sbb dalam hati ada rasa ingin tahu....

Kepada Followers ni, MakLady alu alukan. Seronok menulis bila ada followers dan bloggers yang sebegini. Sebenarnya MakLady mengikut gerak hati dan cuba menjadi diri MakLady sendiri dalam penulisan~! Harap dapat menerima dengan baik. Klau ada yg kurang, Mak Lady sudi menerima teguran membina agar dapat memperbaiki diri. Ye laa.. Kita SEMUA SAMA -  Tak de sesiapa pn dalam dunia ni yang SEMPURNA - jadi hari ni mungkin ORANG wat salah, kita tegur. Esok kita wat silap, insyaALLAH ada yg tolong bantu betulkan kita ~ Baru lah harmoni jiwa dan raga. Bersih je selalu.  InsyaALLAH

Melainkan blogger dan regular readers, MakLady dah kenal dlm komen2 mrk. Terima kasih. Kehadiran kalian sudah cukup besar nilainya bagi MakLady ni.

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]