WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Sunday, January 20, 2013

Mia Liana Petik BLOG MakLady

Assalamualaikum ...
Pekabar Semua Bloggers, Blog Readers
& BlogWalkers dan rakan2 sekelian.
dimana anda berada ...

Tak kira la sesiapa pun, termasuk ANDA yang terjah Blog MakLady ni -
MakLady nak ucapkan "Happy Weekend" & Happy SUNDAY Uolz.... \[",]/
Harap hari minggu ni, ANDA semua ceria2 disamping teman & family tersayang.

Entry kali ni agak berlainan sedikit dari biasa - sebab kira mcm entry TERHARU .. TERKEDU... TERKEZUT ..!!
MakLady dapat rasakan ke smua nya - 3 in 1... bila terbaca entry seorang blogger, yang "Petik" blog MakLady kat dlm entry beliau baru baru ni. Tu pn sebab terpandang akan satu entry ni, kat column sebelah kanan blog MakLady - segmen BlogWalking Bersama MakLady. Semasa berblogwalking , MakLady terjumpa lalu membaca entry yg dimaksudkan.

Tak Sangka! Memang terharu dibuat nya... sebab x sangka plak blog MakLady dipetik atas pertemuan ringkas semasa blogger ni dalam kesukaran utk sampai ke destinasi yg ditujukan. Maklady sekadar memberi buah pikiran dan melaksanakan nya secara spontan. Sesungguhnya MakLady sekadar membantu, di kala kawan2 perlukan pertolongan. Tambah plak, bukan bantu apa sangat hanya kebetulan MakLady akan lalui jalan yg sama utk ke tempat dituju. Apa salahnya jika dapat tumpangkan kawan agar tak lewat utk meeting nanti. Tambah2 lagi kalau kawan tu, org luar. X biase dengan sistem pengangkutan di KL ni, tambah plak dengan menggunakan LRT Putra maupun Monorail pada hari Jumaat waktu lunch time...(sesak sangat!)

Sebenarnya pada hari tu, MakLady berjumpa dengan sorang blogger yang sangat femes lagi meletop dari Johor Bahru. Ianya pertemuan kedua kami. Mia Liana empunya diri. Kami mula2 dlu, diperkenalkan oleh sepupu MakLady, Mak Dara ketika menghadiri majlis anjuran sebuah syarikat telekomunikasi tahun lepas.

Nak jadikan rezeki Mia, secara kebetulan MakLady berkunjung ke rumah Mak Dara setelah berjanji untuk lunch sama ~ sambil "food testing" di sebuah restoran (utk event hari ini). Setelah menjemput ibu Mak Dara (my darling auntie) di rumah nya, yang hanya selang beberapa rumah dari Mak Dara. MakLady diberitahu akan Mia yg perlu bergegas ke Jalan Damai. Tanpa melengah lagi, MakLady memandu ke arah WangsaMaju utk menghantar Mia ke LRT stesyen di sana. Mulanya Mia cadang nak naik Putra & Monorail utk ke destinasi. Mia hendak ke area near to Hotel Vistana. Ada event utk bloggers jam 3 ptg.

Memandang perjalanan yg panjang jika Mia naik LRT Putra dan kemudian terpaksa menukar dengan Monorail pulak di KL sentral.  MakLady berkeras supaya Mia naik teksi aje.  Lebih cepat dan jimat. Yang pasti, dari stesyen teksi Wangsamaju klu nk ke dearah yg dituju lebih dekat. Atleast Mia tak lah risau utk bergegas mengejar masa - boleh sampai awal dari dirancang....tul x?

Syukur Alhamdulillah, apa yg dirancang dan cadang, telah memudahkan perjalanan Mia. Beliau tiba ke destinasi dengan selamat. Legaaaa.. MakLady & Mak Dara....

Oh ye, Kalau nk kenal lebih dekat, siapa MiaLiana dan MakDara ni, boleh la ke blog mereka yg MakLady berikan melalui entry di atas.
MIA LIANA BERSAMA MAK DARA...

*MiaLiana, MakLady berterima kasih kat Mia sebab sudi share gambar, ketika berada di dlm perjalanan ke WangsaMaju dan abadikan dalam entry Mia* Sila KLIK ENTRY INI. utk kenali tuanpunya blog - MiaLiana.

* To Mak Dara - thank U so very much coz blanja lunch... LOOKING forward to see u this evening :))*
H A P P Y  B I R T H D A Y  MakDara ~!! muaaah muaaahh muaaaaahhh..*
Credit Photo : (Atas & Bawah)
dari blog MIA LIANA 
From the Desk of Mak Lady : MiaLiana ini adalah salah seorang blogger yang MakLady respek dan kagum - blogger yg femes amos dan mempunyai followers yang lumayan. 
My pleasure to meet u again...and once again, THANK YOU MIA coz " petik'  blog MakLady... ;)) MakLady terharu... GoodLuck Mia & Sharing Is Caring :))

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]