WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Saturday, September 22, 2012

Oh My Venice - Part 2


Hari Pertama di Pulau Venice 
Sampai je kat jetty, mula la berposing. Venice!!! Here i come
hehehe
Deretan kedai disebelah kiri tu merupakan pusat niaga Venice
Ada kedai, restoran, office dll.
Sempat pose berhampiran dengan jetty sebaik tiba
dengan boat dari tanah besar ;) Ramai plak peminat nak amik gambar..
(MAAF - tika ni ML tidak bertudung lagi. Sekadar memperlihatkan
gambaran tempat2 kenangan ketika dan waktu itu sahaja..)
Di hadapan Gereja St Marc @ Marc Square. Masa ni awal
pagi. Kami berkumpul di sini utk aturcara lawatan. Termasuk
berpeluang utk menaiki GONDOLA mengeliling sebahgian
pulauan Venice ni... Excited sungguh!!!
Bersiar2 di pinggiran kota Venice.
dibelakang tu adalah "port" tmpt kluar masuk pelancung
kat sini juga terdapat kiosk menjual cenderahati..

Selepas bergambar ni... kami menuju ke jetty utk menaiki
gondola.. Pengalaman yang sukar utk digambarkan ;))
Uolz tengok gambar kat bwah ni jee laaa.....
Gondala adalah pengangkutan yang femes kat Venice.
Macam korg tgk kat TV/Movie tu ler..
ada mamat italian yang pakai baju belang2 akan menggayuh
Gondola sambil menyanyi... kami dlm Gondola ni mmg
terhibur. Gambar atas - kawan senegara yg turut serta.
Sempat amik gambar kawan ML yg berada di Gondala lain
ketika berseliseh laluan . - lihat la bangunan lama dipersisiran
laluan gondala ni. Very the antic. Pintu2 yang terdapat ini
adalah pintu masuk ke rumah2 di tepi "sungai" ini. 
Ni la dia, mamat Italian, Alexander nama dia, Baru berusia
19 thn, sudah bekerja sebagai  pendayung GONDOLA di pulau pelancungan
 Venice ni. Lihat juga jembatan kecil yg menghubungkan ke
dua blok banguanan antara satu sama lain. Di sini takde kereta, motosikal. Cuma
 ada pengangkutan air dan basikal utk bergerak.  
Venice juga mempunyai keunikan tersendiri. Banyka ML nk cerita kat Uols tentang pengalaman ML berada di sana. Inilah pengalaman paling indah sepanjang perjalanan ML mengembara kali ini. Nanti ML bawa Uolz semua melawat sekitar bangunan dan tempat pelancung singgah bila ke sini... Tunggguuu....

*bagi yg miss entry pertama edisi VENICE leh klik kat SINI * dan KAT SINI JUGAK!
(MAAF sbb masa gambar semua ni diambil ML masih brada di era zahiliah lagi.. maksudnya waktu ni, ML tidak bertudung...) Harap Maklum. Jgn plak ada yg curi2 gambar ni dan letak kat forum atau blog2 korg then kutuk KAW KAW kejahilan ML masa dulu2....Anggaplah ianya lipatan silam setiap kita. Awak, Saya, Kita adalah SERUPA di sisi ALLAH swt ..  * 

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]