WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Friday, September 21, 2012

Oh My Venice - Part 1

Assalamualaikum 

Haiiii Bloggers and my darling readers...
Salam October..
Dalam Seqmen Jalan2 Cuci Mata MakLady kali ni,
apa kata kita terus amik flight ke VENICE - Italy
 ...
Setelah beberapa minggu di negara lain, kini tiba giliran Italy. Kali ini ML rasa bertuah sangat sbb pertama kali menikmati panorama di situ, ML dah jatuh hati. Sukar nk gambarkan. Takpercaya tanya la ssape pun  - yg penah sampai ke Venice pasti setuju klu ML katakan ianya sungguh romantis terutama kalau pergi bersama org tersayang....

Hmmmm....sbb tu la masa kat sana ML rasa a bit mcm X BEST laaa..sbb
ML berseorangan... 
Pemandangan yang syahdu - airlaut yang sebiru langit
memukau mata dan di sini ML bersyukur dengan kebesaran
Allah mengadakan ssuatu yg indah...
But Dont Get Me Wrong. Sebenarnya BUKAN ALONE...tpi ditemani rakan2 Contiki yg lain. Cuma ML sorang saja, tak de sapa yg teman dari Malaysia. Ini adalah kali pertama tau ML melancung ke Europe. So excited!!! Apa idaknya, kami sempat melawat 9 negara! Bermula dari London di England hingga ke selatan, sampai la ke Venice, Italy. Perjalanan dimulakan dgn menaiki coach dan menaiki Ferri ke Amsterdam. Dan seterusnya disambung dengan coach lagi ke Germany, Austria melintasi banjaran dan sungai melalui highway, sampai la ML ke destinasi seterusnya...di VENICE, Italy. Pengembaraan ML tak sampai di sini aja. Ada bnyk lagi negara yg disinggahi. Tapi buat masa ni. ML share dgn Uolz keindah kota terapung yg unik ni dlu...

Sebenarnya, inilah trip Europe yg pertama buat ML. It was worthy coz pd ML, biarlah wang habis pn tapi pengalaman tu tak mungkin dapat dibeli. Bukan semua org dapat menikmati peluang melancong ke luar negara tambah pulak masa tu, ML bersama CONTIKI TOUR....
Yang berdiri tengah baju hitam tu, roomate ML masa tu
minah Australian ni, bercuti ke Europe setelah dia kecewa
dengan Pakwe masa belajar kat KOLEJ. Hadiah kekecewaan
oleh keluarga dia utk melupakan kekasih hati....

waaaahhh...hebatkan... Untung anak2 matsalleh ...
kecewa je ..mak pak kasi hadiah TOUR to Europe!!

Peluang melawat tempat org tak disia-siakan. Believe it or Not, ML sempat melawat 9 negara dengan segala pembelanjaan tak sampai pn 5k. Hmmmm pasti korg terbeliak bijik mata kan? huhu
Segala perjalanan termasuk penginapan- makan pagi dan dinner. 

Mati hidup balik pn tak kan dapat harga mcm ni lagi!! ha ha ha..

Untung tak ML sbb ada connection dengan travel agent yg kendali rombongan ni..(ahli travellers terdiri dari mereka yg datang bercuti dari merata perusuk dunia....) Mmg bertuah badan ML ...;))

Oklah... lupa kan pasal tu, Jom ML bawa korg mengintai serba ringkas pasal trip ML ke pulau Venice yg cantik, romantik, mavelles dan ntah apa2 lagi kata yg tak terucap utk gambarkan keindahan Venice, Italy.

Bersama teman2 di  St Marc Square.
Kat sini ramai jugak para
pelancung bersidai sambil amik
gambar. Depan sana tu , Gereja
dan Menara St Marc

Yang ni dipersisiran jetty GONDOLA berlabuh ..berhampiran
dengan dataran Marc. Di belakang tu adalah hotel penginapan
klu hendak bermalam di pulau ni. Tapi harga dia...
JANGAN TANYA....

Semasa kawan2 ML sampai ke dataran St Marc

Selepas bergambar kami dibawa melawat, kilang buat hiasan kaca
dan kilang buat lace (handmade)
tertua di dunia. Semua ada di sini VENICE..  
(nnti ML sambung entry lain utk berstory mory pasal trip ni...)
Buat masa ni... kita tengok gambar2 dulu ..hokey....

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]