WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Saturday, September 22, 2012

So Sweet of Marya Hana


 Assalamualaikum :)
Selamat Malam
Hujan Lebat kat luar 
Terasa dingin dan makin asyik mengadap FB....hehe 
Alkisahnya....

Sedang leka dengan mengUPLOAD gambar ke FB (gambar wedding la ...apa lagi..) ML dikhabarkan oleh sorg rakan baik anak ML yg gambar masa wedding hari tu ada dlm FB dan Blog dia. Hmmm terharu ML skejap. Ada gak ler, entry pasal wedding dan gambar sekitar majlis yg diabadikan utk kenangan..

TerimaKasih kepada Kama (nama yg ML panggil masa awal kenal dlu)  yang sudi mencoretkan kenangan ketika menghadiri majlis Perkahwinan anak ML lalu
Jom cepat klik blog  Marya Hana ni. 



Sebelum tu, ML adalah tag kat kawan2 anak ML gambar2 yang diambil masa majlis tempohari. Antara banyak gambar yang sempat dirakam, ML suka gambar para tetamu ketika mereka mula tiba di dewan. Mereka ni rata2 kawan2 anak ML tu sendiri. Ada juga la sdara mara ML. 

Suasana riuh di meja penyambut Tetamu. Sambil mereka menulis ssuatu ke atas GUEST BOOK - ada antara sempat bergambar dengan gaya slamber .....Lihatlah gelagat mereka . Sporting habis dorg ni kenn... ;) So Sweet!! 

Tetamu comel pn turut hadir... :)


Maka malam ni tadi, ML pn mula la operasi tag gambar2 tersebut. Dari tagging kat FB ni la, sedikit sbnyak penghargaan yg dapat diberikan atas kehadiran mereka. Harap2 mereka ni, sukaaaaa.... ;)

Lagipn, dah ramai kawan2 ML bising kat FB. Terutama yg tak dapat hadir tu, ingin sgt tengok gambar majlis. Atleast terubat jugak lah perasaan tak ada sama masa majlis tu. 

Utk tidak menghampakan ( sebenarnya dah tak terjawap soalan bila diajukan - " bila nk taruk gambar wedding ni... Tak Sabar Nak tengok arrr..Cepat laaaaa upload!!!." Haaaa begitu la bunyi - tiap kali ML masuk FB. Mau tak mau, terpaksa jugak lah sediakan folder album baru utk muatkan semua gambar tersebut. Dah kena upload satu-satu.....

Ye laa dulu bila ada org kawin, sibuk la si pengantin maupn keluarga sediakan album kahwin utk tatapan ahli keluarga dan rakan. Tapi sejak ada FB, Twitter, Blog... kedai jual Album gulung tikar.


Sebabnya org dh tak reti dah nk amik gambar and print out letak dlm album. Kalau ada pn pihak jurufoto nya keje. Sediakan album Wedding that comes in the package.

The rest... i guess gambar2 peribadi dari kamera maupn handphone canggih masing2. Selain dr gambar dari si jurufoto - pasti ada gambar2 yang semi Pro utk diabadikan dlm album FB maupn blog. Juz like others, ML tak ketinggalan. Rasa nya masa beredar .... tapi kenangan itu tetap di ingatan kita ;))

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]