WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Friday, February 1, 2013

Promo Setia Hujung Nyawa - Akhir

Salam Sejahtera & Assalamualaikum 
Selamat Hari Wilayah

Photo Kredit dari Setia Hujung Nyawa @ FB
http://www.facebook.com/SetiaHujungNyawa.SlotAkasia
Sebelum ni pun MakLady ada wat entry pasal drama - Setia Hujung Nyawa. Seawal Episodnya.

Hari ni plak MakLady nk ajak semua, imbas kembali episod sepanjang minggu ni, terutama episod 24 (tayangan semalam) Masih Ingat Tak Kemanisan cinta EL & ZAIN? Suka? Sedih? Sayu..semua ADA!


Pasti ramai peminat drama Akasia TV3 ni, yang setuju dengan MakLady - episod semalam tu, was THE BEST OF THE BEST episod~! EL & Zain berbaik semula sebagai SUAMI ISTERI yang sebenar. Alhamdulillah, mereka dapat menerima takdir mereka dan kembali menyemai bibik bibik cinta buat sekian kali...

Oh Tersentuh & Terharu sungguh hati MakLady ni tengok episod semalam... Siap menitis airmata Uolz..(ha ha ha)  ...Nak buat camner, dah jalan cerita tu mcm tu. Tapi walaupun, Pilu Sedih tapi dlam hati Hati MakLady berbunga bunga penuh satu Taman bila tonton awal episod semalam tu. Believe It or Not! MakLady Ulang Tengok kat Tonton.com sampai 3 - 4 kali!! [Over lah MakLady ni...hehehe] Uolz...Uol pulak mcm mana? hhhmmm MakLady rasa pun SAMA jer kennnn... (",)

COMFIRM!! Mesti ada yang berEmosi sayu bila tengok babak Zain siap berpakaian baju melayu masuk bilik EL ketika EL baru nak mula solat. " Boleh abang Imamkan?...." dengan wajah yang sayu.... Oh tidak..~! Tangkap syahdu Hokey masa ni...Maaflah MakLady terEMO plak... al maklum laaa jiwa wanita sejati..waaa waaaaaa gitewww...Sapa tak cair bila sang suami nak ajak bersolat jemaah.....

Photo: si isteri begitu setia dengan suaminya

Setia Hujung Nyawa
Zain mengImanKan Solat bersama EL. Selepas solat Zain berdoa agar
perkahwinanan mereka terus kekal dan mengharapkan pintu hati
terbuka untuk terus setia menyintai hingga ke hujung nyawa mereka.
- the best scene / acting from Zain & EL-
(kredit to FB of Setia Hujung Nyawa)
But seriuosly. Kalau la MakLady kat tempat EL masa tu - mak aiiii...mau menitis airmata tengok suami kita cuba berubah utk kebaikan...... Cuma pada pandangan MakLady (masa babak ni) mmg EMO skit - kesayuan hati Zain dapat dilihat (gambar bawah)  takkala di saat itu, dia insaf dan sedar akan silap nya. Masa ni juga dia sedar yang EL akan meninggalkan dia. Dengan rasa berat hati, tapi mampu lagi tersenyum utk isteri tersayang, Zain memohon maaf (selepas bersalaman) Bab ni - hati MakLady makin sayu. Cian plak kat Zain ni. Mungkin dihati Zain, inilah adalah peluang terakhir utk dia tebus - ingin terus menjadi suami EL yang soleh...

Seperti yang diduga - EL kembali terima Zain dengan yakin.
Tu laa.. hati seorang Isteri yang Taat Setia . Kasih nya pun hingga ke hujung nyawa gak tau..
Ternyata, EL masih sayang & setia pada Zain. Akhirnya doa mereka dimakbulkan .... AMINnnn....

So Sweet kan... :) Seronok tengok bila suami isteri saling kasih setia mcm ni. Alaaa..biasa la hidup berumahtangga ni, mesti ada salah silap mana2. Saling menerima dan memaafkan. Tak rugi pun... Buang yang keroh, Amik yang Jernih. Bahagia sungguh mereka semalam. Very the romantik jugak la episod semalam tu. Especially, masa babak dalam bilik dan kat gazebo rumah keluarga Zain. So damn sweet & romantik lagi dorang ni.. Tak pulak kena sensored bila kemesraan EL & Zain dipertontonkan ~ kennn... ;))

Cuma yang tak romantik nya bila tiba tiba mendung datang lagi dalam hidup EL. Bahagia sekejap je dorg kecapi, bila Zain kemalangan dan koma~! Cian EL ... luluh hati nya bila Zain terlantar tak sedarkan diri. Saban hari Setia menemani suami. Luluh dan bertambah meleleh tengok babak EL menangis kat tepi Zain.... hhhmmm terbayang juga dihati MakLady jika kita berada ditempat EL ...
 issskkk tak nak bayangkan laa:((

MakLady percaya peminat SHN yang lain pun pasti SAYU..
bila tonton babak tangkap Leleh ni...uuwaaaa
Photo: episod paling sedih tadi :(
Abang, Jangan tinggal EL sorang2...Kita dah janjikan abang, akan Setia
walau apa yang berlaku. .... Abang tak kecian ke tengok EL macam ni....
EL rindu abang... EL nak teman abang...
Sesungguhnya Cinta kita Setia Ke Hujung Nyawa...
Apa apa pun, episod minggu depan akan menyaksikan samada cinta SETIA mereka sampai ke HUJUNG NYAWA ke tidak....Selepas tamat Episod semalam, hati MakLady berakhir dengan rasa geram, benci, sakit hati!! kat manusia mcm si Hady dan Eriza ni. Issskkk.. tak leh tengok EL & Zain bahagia!! Masih tak puas selagi agenda mereka tak tercapai. Ye laaa.. ikut jalan cerita dalam novel pun kaedah nya....

Tu yang buat tak sabar nak tunggu minggu depan - bila promo episod 25 - 28 (Akhir) keluar .. MakLady akan cuba loadkan kat blog. Tunggggguuuuuu....

Tapi sebelum tu, Sinopsi episod minggu depan berkisar kepada diri EL. Kisah silam dia telah diketahui oleh ibu mertua nya. Mula la babak menyentuh perasaan bila EL tak lagi diterima sebagai isteri Zain tanpa pengetahuan Zain (of koz sbb dia masih Koma!) Si Eriza dan Hady cucuk jarum.... Tapi apa kesudahan Cinta Setia EL & Zain? Mungkin ke sampai ke Hujung Nyawa??

Relax... episod minggu depan harus ditonton. MakLady yakin, ada happy ending... TILL THEN, Ceria kan hari ini, dan esok, lusa - sehingga  kita bertemu lagi Isnin depan ...InsyaALLAH

* Gambar2 diatas diKreditkan kepada:
 facebook - Setia Hujung Nyawa .Slot Akasia &  Facebook - Setia Hujung Nyawa - Thanks for sharing ;))
* Jom kita join fanPage Setia Hujung Nyawa @ Facebook!!

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]