WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Thursday, January 17, 2013

Bloopers Pelakun - Adam Dan Hawa

Kredit : FB @ adam & hawa , admya & kerekalu
SAKSIKAN ADEGAN BLOOPERS OLEH PELAKUN2
~ ADAM DAN HAWA ~

Salam Sejahtera
Selamat Berhari Khamis...
Dan tinggal berapa hari lagi kita nk jumpa Weekend lagi..
terasa cepat kan masa berlalu...

Begitu juga pantas nya masa berputar bila kita sibuk dengan tugasan. Bagi mereka yg bekerja mungkin rasa masa tu berlalu pantas bila bnyk keje yang harus dilaksanakan. Tahu tahu dah time nak balik....

Bercakap pasal pantas : MakLady nk lah share something. Tpi bukan pasal MASA. Tapi aksi pantas, pelakun bila kadang2 tu, pertuturan mereka lebih pantas dari perbuatan. Maupun sebaliknya. Juz imagine bila mereka terpaksa menghafal skrip yg berjela2 tu. Ada masa nya mereka tak sempat nak menghafal ataupun otak dah Crampt Kejap sbb terlupa ....

Masa berlalu pantas, masa diambil pun cepat ...begitu juga tutur kata.. Ada masa sampai berbelik belik lidah nak menyusun dialong agar masa semua org yang terlibat tak diambil.... Namun, pelakun pun manusia biase. Ada salah silap nya

Itu perkara biasa bila kita nak cepat (mungkin nak keja masa..??) Anyway, seronok tengok bila mereka ni dalam keadaan sebegini. Cuma masa tak tinggu kita bila kita wat silap! Skit pun dia tak tunggu...! So kena ulang balik dialog atau lakunan. Ini fenomena biasa dlm setiap lokasi penggambaran.

Pelakun Adam dan Hawa pun tak terkecuali. Ada masa nya mereka, mengambil masa utk lakunkan babak demi babak. Pasti ada yang menjadi dan tak kurang nya scene yang kena CUT - atau kita panggil Bloopers ...sebab bukan senang tau nak hafal skrip sambil Berlakun!! Even sorg pelakun yang hebat macam Aaron Aziz pun ada wat silap bila meluntarkan dialog2 beliau. Boleh dikatakan semua pelakun laaa penah lalui saat2 ni.

JOM KLIK kat sini :  BLOOPERS : Adam Dan Hawa . Bagi ANDA yg tak sempat tengok OPPSSS Adam & Hawa...Jom KLIK dan tonton video klip yg MakLady share  melalui akaun FB Adam & Hawa dan rakaman oleh Dailymotion mengisi ruang slot Mustika pada Selasa lalu....

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]