WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Friday, January 18, 2013

Selera MakLady - East Meet West

MakLady sukaberkunjung ke Royal Selangor Visitor Center yang terletak di WangsaMaju Setapak. berhampiran dgn International School. Untuk apa yer? Nak tengok Pewter ke? Nak lawat Selberan Jewellery ke? oh tidakkk... Hanya menikmati makanan tenghari yg lazat dan menikmati suasana yg segar, nyaman bila persekitaran di The Cafe ni mampu membawa mood dan idea utk berkarya... waaaa.. alaasannn! hehehe

Frankly, Tempat ni begitu selesa buat MakLady dan anak2. Kadang2 MakLady dan Erin lunch kat sini dan kami stay sampai petang. Lagipun sambil menikmati makanan enak sekali sakala - apa salahnya ENJOY UR MEAL sambil update Facebook or wat entry .... Lagipun WIFI kat sini disediakan. Apa yg unik tentang The Cafe ni adalah menu dia , bertukar mengikut hari hari. So sebelum nak datang make sure korg check the menu kat webpage di FB - just search The Cafe @Royal Selangor Visitor Center -

Oh ye..Menu kali ni agak berbeza kerana hidangan yg jarang jarang MakLady rasa  - Main Dish - Ayam Belanda panggang dengan black pepper sauce. Korg tau tak - turkey yg dorg selalu sumbat stuffy ubi gentang dengan daging atau mix veggie dalam perut ayam belanda tu, lepas tu di panggang hingga masak. Haaaa mcm tu la hidangan ayam belanda ni. Perrggggg...yumm yummmy...rasanya. Kemudian disaji dengan sayur kacang dan carrot, gentang dan brocolli. Im giving 5***** mmg sedap!! Rasa mcm nak tambah sepinggan lagi...

As for the drink - kami order Green Tea. Ye laa dah makan daging ni, kena lah minum green tea agar cepat dia hadam..dan tak heat up badan nnti. It comes with this pewter pot - directly by our very own Selangor Pewter. Berat tau...nmpk je mcm tu.. tapi kita lain dari yg lain. Bila lagi nk rasa teh dari pot pewter - mcm org besar2 plak rasanya... hhhmmm MakLady syiiookkk sendiri..~!! hehe tak pe tak minta duit kat sape2 pun utk merasa kenikmatan sebegini !

Anyway - korg pun boleh ! Kerana hidangan ayam belanda ini dengan seteko teh tak sampai pun RM25 seorg. Kalau nk kira tempat dan keselesaan ketika menikmati hidangan rasanya memang berbaloi Uolz. Tapi kalu korg nk datang - jangan lupa singgah sekali sambil melawat showroom menjual berbagai barangan Pewter di sana.

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]