WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Wednesday, January 16, 2013

JR Belanja Dinner @ WindMill, Bandar Melaka

Seperti yang dijanjikan, setelah
menahan lapar - kami sampai
di Restoran WindMill
(western food)
Mula mula kita order DRINKS dlu.
Antara Minuman yang dihidangkan

Menu Utama - Makanan Barat

Ada banyak lagi makana Ala Barat di sajikan di sana...
Jom tepuk dada - tanya SELERA...

Oh yer!!! hampir terlupa kan MakLady nk bercerita mengenai DINNER on my trip to Melaka aritu. Ingat tak dengan SURPRISE GIFT yg Cik Jejar bagi kat MakLady .... haaaa..inilah GIFT ke dua. Ini jugaklah handiah utk anak bongsu MakLady yg akan ke asrama pd tahun ni.

Kira akak ni pun beriya la mengajak dia ikut sama ke Melaka. Actually, the weekend was so happening. Almaklum la...kami ni mmg selalu bersama. Kalau nk bercuti pn nak pegi sama2. Walaupn sehari dua pun!!

Ok - jom kita cerita pasal dinner. Malam tu mmg lapar sngt . Juz imagine org tengah lapar nak makan! Jadi apa saja yg tengok nampak sedap! hehehe

Nak pendekkan cerita - makananan kat sini memang SEDAP! Trust me... bukan sebab lapar. Harga dia pun berpatut. Kami order makanan yang berlainan so that dapat rasa semua...hehe ( kata nak jadi Food Tester) kena la rasa mostly the food dan boleh la kasi review nanti...ye dok!

Maklady suka dengan hidangan Dinner Set - ada nasi dan veggie. Korg leh pilih samada nak Chicken, Fish or Lamb chop dengan variety kind of seasoning and sauce. BBQ semua nya. Ada jugak Ikan Salmon & Steak dengan Ayam panggang berasingan. Boleh dikatakan semua jenis western dish ada disediakan di sana.

Selepas main dish , boleh juga pilih berbagai dessert terdiri daripada fruits maupun icecream or banana split yang mengiurkan air liur walapun sekadar melihatnya di dalam menu....hmmm :P~~

MakLady nak rekemen tempat ni kat korg klau korg berkunjung ke bandar Melaka. Restoran ni terletak dikawasan Bandar Hilir dan tempat dia pun senang nak cari. Kira area Melakaraya. Betul2 tepi jalan besar. U wont miss it~! Tempat yg selesa utk bawa keluarga makan dan yg penting HARGA dia berpatutan.

MakLady kasi 4**** utk makanan , 3*** utk service yg BEST (actually mmg best - dilayan dengan mesra cuma ade satu benda yg MakLady kurang skit but i better not say it here... but mmg something melucukan sebenarnya...) anyway MakLady akan bagi 3*** juga utk suasana restoran. Boleh makan kat dalam maupun open air concept yg selesa.

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]