WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Thursday, November 22, 2012

Hijabista - Website Lauch

 YES indeed ~ we were there!!!

Majlis Pelancaran Website by Hijabista - Stailo & Sopan
Majlis kali ni bertemakan baroque inspired ,
Apa dia *baroque? Oklaaa..bagi yg tak tau .. boleh
search kat internet...hehehe..Or boleh perhatikan corak
yang ada pda invitation card (atas) di sudut kiri tu...
That is what we called Baroque design....alkisahhhh..

Most of the guests menepati tema. Rata2 mrk ni dari bidang berbeza.
Ada golongan celebriti, ada personaliti, ada artis, ada model...
ada pemilik butik, ada penggemar fesyen, ada pembaca 
dan tak lupa kami, bloggers yg x brapa nk femes ni...
hehehe...sudi dijemput utk meraikan bersama.
Thank Q Hijabista for having Us ;)

Mula mula kita berdaftar & terima doorgift. Then,
kami di bawa ke lokasi berlangsung nya majlis.
Simple but yet elegan..Uolz ;))
Selain dari menanti para tetamu hadir,
 suasana di sini sudah cukup utk memanaskan majlis
 Sambil menanti majlis bermula...
kami yg sedia ada di dlm dewan tadi,.
diminta utk berkaraoke. Alamak! sapa yang nak 
menyanyi ni.. Sila ...Sila! Jom berKaraoke
usul pihak penganjur majlis.....
Setelah dipujuk oleh pihak tuanrumah,
kami telah dihiburkan oleh AcikTopi yang "sporting"
Wa caya lu la Mai~!!!... 
sementara menanti ketibaan tetamu,
Mai berkaraoke - her voice ...
i tell Uolz..WOWW.. mmg sedap!!
Terhibur sgt2.. Thanks Mai ;)) 


 Bukan saja Mai yang sudi menghiburkan kami pada 
malam tu, malah sebelum acara bermula .....
Dewan menjdi lebih gamat....lebih happening!!!
bila tetamu undangan muncul dgn lagu HIT...
 Then come our very own Anuar Zain
~ another superb performance ...
- kehadiran "Anuar Zain" -
 memanaskan dewan dgn alunan suara merdu. 

 and we the ladies terpukau seketika. 
Mau ada yang pengsan...
 klu betul2 Anuar Zain dtg hiburkan kami!! 
Seperti dijangka, selesai sahaja membuat persembahan, 
beliau terus meninggalkan dewan 
kerana terpaksa ke show di tempat lain, 
"menurut kata " pengacara malam tu. 

Almaklum la puan puan.. 
majlis ini hanya utk Ladies Sahaja...
Sejurus itu, dewan menjadi riuh dgn keriangan
tetamu yg terhibur sejenak. 

Untuk acara selingan je tu....
Thank U dear "Anuar Zain" 
(",)

KINI MAJLIS AKAN BERMULA...
Kelihatan Editor Hijabista sdg bersedia dgn
acara seterusnya.....
begitu juga dengan MC malam itu -
cer teka siapa??
Oppsss... Erma & Hubby turut hadir memeriahkan majlis
walaupun datang lewat... hmmm her tummy dah nmpk
.... welcome MOM2B ;))
Okey! back to Our Show....

 tanpa melengahkan masa...
pertandingan & acara  yg disusun pihak penganjur 
dah bermula...
Kali ini , Puan Maizura sekali lagi jadi perhatian..
 
bila Farah meminta 5 peserta utk ke depan pentas.
Beliau dengan rela hati ...
(of coz laaa together dgn sokongan kawan2..) 
bersama 4 peserta lain ke depan pentas.

- That was the GOOD news.....
Bukan kosong kosong yer... 
ada Hadiah bernilai RM100 utk setiap peserta 
ditaja oleh jenama komestik terkenal dlm penjagaan kulit. 
WOWW..branded tu..Lumayan ibu2 malam ni....
hmmm X kira menang atau kalah! Semua dapat! 

AND The BAD news was......
Jeng jeng jeng : Utk dptkan hadiah ni, bukan susah sgt pun....
Peserta hanya perlu beraksi sambil lagu karoake dipasang
baru la kami tau bahawa peserta diminta utk menggayakan 
style penyanyi lelaki korea yang femes tu....

Akhirnya .....
hmmm..cuba teka ~ who's the LUCKY one (",)
plus got to bring back Xtra Gift lagii....!!
Before...
EARLIER, bergaya dgn tiru style ~
X sangka plak..setelah photo ni dimuatturun ke Twitter
& FB ... ianya menjadi kenyataan ...
dgn Opa GaNam Stye.. kita bleh dpt hadiah jgk.
 NO one went back empty handed that nite~~ 
  All the guests went back with GOODIES.....
Sponsored by (and the list goes on.......)
the awesome DOORGIFT ...

TERIMA KASIH SEMUA....
klu ade event lagi ..jgn lupa jemput kami yer.. ;))

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]