WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Wednesday, March 9, 2011

Hari Wanita 2011

Selamat hari kita!!..
HIDUP ....WANITA  ;))

Hari ni hari WANITA SEDUNIA
disambut oleh stiap WANITA diserata dunia tau.. 
agak2 nape yer wanita je disambut besar2an?

tapi utk kaum adam ade ke sambutan sebegini?
hari LELAKI ? ade x? Mcm xde pn....

but anyway hari ni bukan nk cite pasal mereka...
cuma nk ajak kita bersyukur sbb dilahirkan sebagai WANITA
yakni sebagai " perempuan "dlm ruang jantina dlm suratberanak SAHAJA.....
(tidak termasuk pompuan jelmaan dan yg sewaktu dgn nya)

Sejak asali, kaum HAWA dilahirkan ke dunia dgn izin ALLAH .  Kita punya misi, tanggungjawab yg besar semata2 utk kesejahtera umat ALLAH. Bab ni , xperlu la Lady huraikan sbb telah sedia maklum tugas seorang WANITA di sisi agama, bangsa, kluarga & diri sendiri..Namun apa yg kita maklumi, Kaum HAWA masakini, lazimnya punya segala kelebihan setanding dgn kaum ADAM. Sebagai WANITA,  Segala tanggungjawap yg telah diberi, baik buruk susah payah, pahit getir sekali pn, harus dilakukan dgn penuh tanggungjawap. INGAT!!!  JANJI ALLAH pada kaum HAWA ~ segala kebaikan dunia & akhirat milik kita (ganjaran pahala) jika kita mampu laksanakan dgn baik dan ikhlas.

Begitulah HEBATNYA kaum Hawa di mata ALLAH dan seterusnya kaum WANITA di zaman kini  harus tahu fungsi dan berbakti dgn tabah atas nama tanggungjawab. Wlupn, segala kekurangan harus diperbetulkan segala kelebihan harus ditingkatkan agar generasi akan datang memberi sumbangan yg positif dlm merealisasikan tanggungjawap WANITA dlm kehidupan kita di dunia & akhirat .INSYAALLAH...

PS: Lady ingin jgk sampaikan ucapan TERIMA KASIH kpd kaum ADAM kerana tanpa LELAKI - siapa la WANITA itu sendiri..?? :)

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]