WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Tuesday, April 6, 2010

goodbye...Shah Alam! Hello J.O...

bersama rakan sekelas
Setelah seminggu ter"seksa" dgn azab orientasi di Shah Alam, kami dihantar ke kampus UiTM Cawangan Jln Othman, Petaling Jaya. Lokasi asrama pula di Beringin Apartment kat area Jln Klang Lama.
"adik bradik" se"apartmen" bersama "bonda2";)
Semasa di Hostel Beringin, aku stay serumah dgn Sheena, Shaque, Jehan , Norzie. Apartment yg menempat 10 org serumah. Mmg la privicy skit compare mrk yg stay kt JO cuma kat sini kami rasa best skit "luas pandangan luas lagi mata nk pandang..." hehehe Lgipn plajar baru, ditempatkan kat "asrama luar" bersama2 plajar lelaki se'batch' kami dgn abg2 senior. Tu yg buat lagi meriah & bahagia tu... Minggu pertama di JO, kami sekali lagi terpaksa berdepan dgn minggu suaikenal. Di kampus kami kena terukkk!!! Apa lagi klu bukan ORIENTASI tahap ke 2. Tapi kali ni tak la seteruk di Shah Alam sbb kat JO kami hanya berdepan dgn akak2 SENIOR SS10 je. Mrk shj yg berani belasah kami semata2 kami ni plajar SS10!! Senior LB plak ada jgk yg amik kesempatan berkeras dgn kami semata2 nk balas dendam!! Mmg tak adil sungguh!! Puncanya?? hhmmm.. dari abg2 LB gak ler..yg dok usha2 kami...hehehe...almaklum la masa tu saham kami melonjak tingggiiii.....hahahaha.
drama nite ~ abg roger + abg zaihan

 Almaklum la kami pd masa tu, "freshie" yg muda belia...bak kata org "U', masih fresh & saham tinggi!! Ada kalangan abg2 senior ni yg menaruh harapan utk dicalonkan sbgai abg2 angkat freshie2 ni...(termasuk grup ktorg - terdiri drp Sheena, myself, CheLin, Donna) Hmmm...
me & sheena + cheLin
Atas sbb2 inilah, pd minggu pertama itu jgk, teruk kami kena belasah! Tak cukup dgn tu, yg paling aku tak lupa bila "kami" kena "kurung" dlm bilik senior~ dgn tujuan nk "ajar" kami psl rules?? Rules yg mn junior mcm kami ni, kena ikut !! Siap kena ceramah kaw-kaw, kena regging, kena maki hamun & kena warning agar jgn rapati abg2 senior...terutama C, R, Z!!Teruk kami kena!!! 

Sedangkan kami tak bersalah! Kami faham maybe akak2 senior tu bengang & terasa tergugat kot, dgn kehadiran kami yg mana abg2 senior ni ada yg dh kapel dgn dorg boleh plak nk kenen dgn ktorg???..huhuhu..Well, not our mistake what?? Org bbudi kita bbahasa what??...huhuh.. Lagipn kena la terima hakikat yg freshie selalunya, lebih "vogue & gorgeous" dari mrk. hehe (perah santan:P)
drama nite ~ abg roger + abg zaihan

Namun selepas ari tu, Maka bermula la episod we (the freshie) Vs abg2 senior selepas tu...(sorry guys - kami teruk kena belasah sbb korg tau...so adil la ktorg Bo Layan korg kan... As for the akak2 senior plak - Ala biase ler 2, setiap tahun, saham freshie sentiasa naik & menjadi perhatian abg2 senior...tapi rasanya tak perlu la nk dera mental kami semata2 abg2 senior LB yg dari awal - yg mula2 dok usha grup ktorg?!


c.lin, jehan, sheena, me + shaque + abg che Zainal
adusssh...cian ktorg jdi mangsa keadaan!! - (nnti aku crite nape kami didera oleh akak2 senior di entry lain )
Setelah selesai seminggu diduga dgn bbgai pengalaman, dengan penuh drama & airmata ~ ala2 cerekaramaTV3 ~ kami melangkah dgn penuh semangat bahawa di sini la bermula nya kisah kami seterusnya sebgai pelajar SS10 ... dan penghuni baru Asrama Beringin..

..tunggu entry ~ kenangan di JO~

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]