WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Monday, June 2, 2014

Mari BerZUMBA - sihat cergas !

Kalau sebut pasal "bersenam" , ramai yang mengelak 
Ada yang mengeluh.. "Takde Masa laa.." "Sibuk nii.. !!"
Bukan senang nak latih diri untuk ikut rutin senaman. 
Namun, jika senaman itu menyeronokkan pasti segala
ALASAN itu tidak lagi timbul..... betul tak? :)

Malah dengan adanya bebagai cara atau rutin senaman masa kini,
yang lebih santai dan menceriakan pasti tidak ada masa dah nak mengelak ;)

Mula dulu Mak Lady pun macam tu. Malas pun ada nak bersenam. Macam Boring jer....
Tapi bila dah mula kenal apa itu, ZUMBA -- baru rasa syok !! cuma MakLady tak leh la nak ikut cara yang "advance" atau rancak... hehe (maaf - faktor kesihatan kaki yg kurang sihat :( 

Tapi bila join senaman begini, kita rasa seronok dan tak rasa penat sangat. Sambil mencergas kan diri kita pastikan badan kita sihat. Itu pun penting jugak. Bila kita enjoy bersenam, makin rajin lah kita nak jaga kesihatan kita, betul tak? Lagi pun, kita kena cari senaman yang bersesuai dengan kemampuan fizikal kita. 

Salah satu nya adalah BerZumba! 
Rutin senaman yang mampu menyihatkan tubuh badan sambil bersenam, dengan iringan lagu lebih memberi ketenangan ketika bersenam. Bukan sahaja senaman cara ini sesuai untuk remaja malah ianya mempunya tahap yang berperingkat untuk semua golongan. Senaman Zumba ini ada yang untuk kecergasan dan sihat - Zumba Fitness, untuk mereka yang diperingkat kanak2 pun ada - Zumba Kids, malah untuk warga yang kurang cerga atau berusia pun boleh turut serta dengan Zumba Gold !! 

So, kalau ANDA semua inginkan suasana santai untuk melakukan riadah bersenam, boleh saja ikut serta kami.... JUMPA di UPM Serdang yer...

Baca IKLAN di atas dan dapatkan info selanjut di talian yang disertakan. 
Jumpa di sanaaaa...  :))

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]