WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Thursday, February 13, 2014

Sila Tegur !! Saya Blogger, Baru Belajar Nak Kenal Bloggers

Assalamualaikum semua kawan2 bloggers
dan juga my darlings followers & sweetie readers.

Teruja! Itulah semangat MakLady untuk hadir ke majlis yang menghimpunkan para blogger dalam satu bumbung. Begitu jugalah harapan semua yang akan hadir nanti. Ramai gak yang dijangka hadir. Harapan MakLady dapat jumpa dan berkenal2 sesama kita di‪#‎SBB2014‬ . 

ANDA Teruja ssgt, rite? Tak sabar la tu, nk jumpa bloggers yang hebat2. Almaklumlah, bila lagi nak jumpa mereka ni dalam satu masa. Selain dari bertanya khabar, boleh juga bertanya tips dan idea untuk naikkan rating blog.. la la la...Pendekata, masa majlis tu nanti, akan ketemu sama bloggers yang kita penah baca blog mereka tapi tak pernah jumpa in person. Yang pasti, ramai la nanti yang jadi paparazzi dan wartawan tak berbayoo..

*_* say cheeseee!!! FB! Tweeter! Instagram! sure jemmm...dengan submission berserta gambar .... Masing2 tak ketinggalan gteww...Itu belum lagi tengok lagi hadiah hadiah yang bakal dimenangi. Tak Lupa hari tu, MakLady akan buka booth dengan anak2.Lagi gempak bila PENAJA UTAMA sudi sponsor -mandi Yeo's kita semua :)

Nahhh... semua ini untuk raikan Bloggers! Happening!! Tambah meriah bila di majlis kali ni. MakLady, bersama anak2 dan sepupu Mak Dara dan family (yg juga bloggers) akan turut sama ke majlis tersebut. Makin riuh la meja kami nanti...Mak Lady sahaja bawa pengiring serta bodyguard seramai 5 orang. Mak Dara pula dengan Kekanda tersayang dan anakanda tercinta. We are Family !! ;D

Seperti majlis setahun lalu, kehadiran kami sekadar memeriahkan majlis. Di sana lah MakLady kenal ramai blogger. Atleast, diperjumpaan tahun ini, diharap ramai lagi bloggers yang baru pun dapat Maklady kenal. Tak lupa juga bloggers yang dah lama bertapak. Paling best kalau ada antara mereka ni yang pernah baca blog MakLady....hehehe...nmpk tak permainan nya di situ Mak Dara?? haha

Bercakap pasal blog dan readers atau followers ni, Memang tak boleh dipisahkan. Saling memerlukan. Readers ini adalah sumber inspirasi MakLady gak, walaupun silent readers. Itupun satu penghargaan kerana ada juga orang nak baca blog kita :)) Kalian amat MakLady hargai. Di mana pun kalian berada :)Terimakasih dan bersyukur sangat2, walaupun, Blog MakLady ni bukan orang kenal pun. Sekadar blogger syok sendiri je kot.. ;) Dah tentu2 orang tak kenal. **Kepada my silent readers, terima kasih ! Tapi lagi best kalau dapat kenal anda jugak, wlupun di "COMMENT" ;) 


Tapi yang best nya! Ada plak yang kenal MakLady. Selain dari kawan2 bloggers yang selalu berkunjung ke blog MakLady, followers kat instagram, followers kat blogniaga, FB dan pages dan silent readers ni, ADA PULAK yang kenal MakLady tetapi secara jauh.. (mungkin dari menjadi followers ahli keluarga MakLady kott... ) Mereka ada yang melihat MakLady dan keluarga dari bacaan dan mungkin dengar cerita dari bibir ke bibir. Ada yang kalau jumpa kat luar, mereka datang jumpa dan tegur. Ramai yang kini jadi SAHABAT MakLady dan anak2. Dalam pada tu, MakLady sedari, tak semua orang suka kita. Tak semua orang sayang kita. Pasti ada juga yg masih melihat kita dari jauh dan memberi komen negatif dibelakang kita. Well, itulah nama nya MANUSIA.

Sedangkan artis yang TOP meletop pun ada haters. Ini kan pulak kita bloggers!! :)) Cuma MakLady harap sangat, jangan ada golongan yang mengaku kenal kita sebaliknya SEKADAR mengenali kita secara luaran. Tapi mampu menyebar berita atau hal hal berkait, seolah mereka berada di tempat kami dan mereka LEBIH TAHU... Yang ini - harus tidak kenal pun tak pe kot... Mak aiii.. huhu 

JADIiiiiiii.....untuk #SBB2014 kali ini, kalau ada yang hadir nanti, yang kenal jauh2 atau yang dah kenal MakLady,  kalau sudi lahh...TEGUR2lahh  yerr hehehe (walaupun sebenarnya MakLady seorang yang PEMALU kwang3) *

From the desk of MakLady : Pppssstt.. ppsssttt Ade gak MakLady terdengar, ada yang ckp MakLady macam "sombong" jerr ?? macam tak mesra alam jerr...?? Alahaiii... sebenarnya MakLady tak macam tu pun. Dia ramah tahap gaban klu korang nak tahu... so next time, klu ada yang terserempak dengan MakLady. Nampak macam sombong tu, tolong jangan terus CHOP dia sombong tau. Lain kali terus je tegur. Kalau ada yang dia berlalu tak tegur korng ke, jgn lah pulak jauh haati. MakLady mungkin tak perasan atau MakLady x berapa nak ingat rupa korg ...almaklumlah faktor usia :)) ..MakLady tak makan orang punya...tegur jer lerr... 

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]