WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Friday, February 28, 2014

Cinta Jangan Pergi .. ulangtayang

Ingat lagi dengan CINTA JANGAN PERGI ? 

Sekarang di Ulang Tayang - best gak bila tengok balik cerita ni..
tapi kali ni, tak la suspen macam dulu..

MakLady pun suka dengan watak Lea Soraya (Tiz) dan Kalil (Remy). Menjiwai betul mereka ni. Sebenarnya MakLady memang minat kedua nya sebab lakonan mereka memang mantap. Sebelum ni pun mereka banyak juga berganding dalam drama. Tapi tak silap MakLady sejak mereka ni berpisah sebagai kekasih, drama CINTA JANGAN PERGI inilah drama pertama mereka berlakon bersama.

Lihatlah betapa profesionalnya mereka dan sesungguhnya mereka amat berbakat mengatasi emosi masing2. Hebat kan... :) Tak jemu tonton semula lagi drama ini..
They are awesome!! so loving . so romantik...bila bab sedih memang sedih habis.... masih mampu menitiskan airmata MakLady tau..

Sinopsis. Cinta Jangan Pergi mengisahkan perjanjian manis dua kekasih sehidup semati namun siapa sangka dalam sekelip mata, takdir bakal merubah segalanya. Lea Soraya (Tiz Zaqyah) dan Kalil (Remy Ishak) dua insan yang tidak pernah bertemu mula menjalin cinta secara tidak sengaja bertembung dalam perjalanan ke Paris. Takdir bagaikan sengaja terus menemukan mereka apabila sekali lagi mereka ke destinasi dan mempunyai tujuan yang sama untuk menjelajah ke seluruh Eropah seorang diri. 

Mulanya Lea kurang menyenangi kehadiran Kalil yang kelihatan seperti cuba untuk meraih perhatiannya. Tetapi setelah saling mengenali dan menghabiskan masa bersama, bibit-bibit cinta mula terbit di hati dan mereka mula mengikat janji. Kalil akan membuktikan cintanya bukan hanya untuk semusim dan cintanya hanya untuk Lea. Namun siapa sangka, dalam sekelip mata segala yang dirancang berubah tanpa diduga. Dua hati yang bersumpah setia terpisah apabila satu insiden tidak diingini menimpa Kalil.

JOM SINGGAH JUGA :
Temujanji Akhir
Episod 24
Episod Akhir
CLUE : Bakal Membantu Kalil

Photo: Click http://bit.ly/YbdEQW to watch online Cinta Jangan Pergi

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]