WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Sunday, January 5, 2014

Labuan, Kini Aku Datang Lagi

Good Morning Kuala Lumpur! Good Morning ALL...
No matter where U are ...

Kini ML sedang berada di LCCT. Tengah update blog. Gigih uolz ;)

Sebenarnya ML dalam perjalanan untuk ke Labuan sehingga pertengah bulan ini. Kenapa? Alahai, nak gak ke bagi sebab?? .... oK Ok.. Alkisahnya, SIL ML mengalami kemalangan di tempat kerja pada sekitar Oct/Nov lalu. Mungkin ada yang dah tahu pasal kemalangan yang menimpa my SIL. Nak kata teruk, tak de la teruk ... nak kata tak teruk? Rasanya berat jugak laaa.. Berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul. 

Makna nya, sejak kemalangan itu, sehingga saat ML menulis entry ni beliau masih terlantar di atas katil. Jatuh dari jarak yg agak tinggi, mengakibatkan tulang belakang dia mengalami kecederaan. Mujurlah tidak serious. Kaki dan jejari mampu digerakkan. So selama sebulan tu, stay in bed je la. Dok hospital pun lama gak. Siap bersimen seluruh badan paras dada hingga ke bawah pinggang. Hmmm... boleh bayangkan kan.. dah rupa mcam orang berpantang dalam hari plak. Cian ML pikirkan anak menantu ML ni. Namun dengan berkat doa semua kekawan dan saudara mara, dia makin sihat. ALhamdulillah. ML pun baru dapat peluang utk melawat dia di sana.

Setiba nya di LCCT, ML akan menanti sehingga tiba untuk boarding. Flight seawal pagi dari LCCT membawa MakLady ke destinasi. Terpikir plak, "Takkan nak park kereta kat LCCT. Masyakkkk" Kena cari jalan alternatif utk bawa kereta ML balik semula ke KL. Mula nak fikir amik ERL tpi seawal 5 pagi rasa mcam tak sempat. Sedangkan my boarding most probly 

WELL. it's better to be at the airport early. Dari pada terkejar kejar, terlari lari untuk Check-In nanti.So relax je. Pergi di antar, balik nanti dari Labuan pun, dijangka ade yang mengambil nya... *-* bahagia nya ML ada yang nak antar ke airport... 

Laa Laaa Laa Labuan, Here I Come!! 
Airport Labuan ~ kini Aku Datang Lagi...
pic : gambar masa my last visit to Labuan
CUMA apa yang penting, kunjungan kali ni, bukan pergi jalan2 atau cuti cuti Malaysia. More to the family affair. More to... Ingin berada dengan my anak menantu! (ayat skema dia dah kuar dahhh....) Menemani mereka sebelum mereka berangkat balik ke Alor Setar, Kedah (umah my besan). 

Kalau nk tahu crite di sebalik kejadian, boleh follow instagram,
 dan facebook Closets Of AmyAmy

Berbalik kepada cerita keberangkatan ML seawal pagi. ML dah buat plan dengan anak2. Siapa yang akan menghantar ML ke LCCT. Apa guna anak2 yang tahu memandu kalau tak leh nak menganto nye mak nye ke Airport, iya idok?? cuma masalah nya mereka tengah ada kelas & exam....

Memandangkan masa flight ML terlalu awal pagi rasanya kena arrange plan agar tidak berlaku sebarang kemungkinan yang merugikan...(hhmm teringat penah gak tertinggal flight sebab jemm tersangat teruk seawal pagi)

So untuk tidak berulang lagi ~ ML akan berada di LCCT 4 jam sebelum filght..
yakni pukul 3 pagi !! ok x? - mak aaaiii awal nya.. 
What to do? Dari terlepas filght baik lah kita lepak2 kat airport...
therefore sape yang nak join ML lepaking di LCCT sila sila...
ha ha ha ha.... ade bran?? :)

TQVM to him coz sudi drive me to airport.
CikJejar : ha ha ha.. jgn jeles :P

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]