WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Thursday, January 30, 2014

Kereta Baru punya Hal, Kereta Lama Jadi Mangsa

Yg dah punya kereta, tak kira ape jenama nya, saat yg paling diserami adalah...
Bile benda yg kurang BEST berlaku kat kereta korg, kan!?
Klu bleh sikit calar pun x mau!

Ada masa dlm dok jaga-jaga tu la, ada jugak yg minor "situation" trpaksa lalui. So nak x tak, kena be alert n care dgn sewajarnya. Kepada owner kereta kena gak alert kereta orang lain. Macamana kita sayang kereta kita. Jangan buat kereta orang macam orang tu tak ada hak atas jalanraya. Kita kena ada rasa hormat dan caring.

Klu ikut kan, kreta (especially kreta baru..) nk selimut dan simpan dlm garaj macam baby! Tak nak bawa kluar pun ada gak. Mana lah tau nanti ada habuk hinggap kat kereta, jenuh kena lap selalu. Tu blum tengok lg dlm kreta? Masa beli kreta, bau wangi kereta tu pun dia nak maintain mcm tu spanjang tahun.. Betul x?

Tapi bak kata org tua2, sayang berpada-pada wlupun kreta kita tu kereta lama....ada benarnya. Walaupun dah bertahun guna tapi kereta juga. Perlu diberi perihatian jugak. Kena pastikan ianya selamat dipandu. Tambah kalau ianya kegunaan ahli keluarga terdekat...Bayangkan kalau kita dah tak sayang kereta macam kereta baru, apa jadi pada keselamatan mereka di jalanraya nanti? Kena la diamik kira, tak gitu??

Begitu juga langkah penjagaan kereta. Selain regular check-up, pastikan ianya selamat di pandu. Kena take action. Mengubati Lebih Baik Dari Merawati !! Oleh itu, jangan lupa selenggara kereta anda selalu. Jangan abaikan sebulan sekali medical check up...eehh.. service kereta la tu... Kereta sihat, perjalanan anda pun berjalan lancar .... Kereta selamat - selamat jugalah perjalanan anda ke destinasi.

Kepada yang baru beli kereta Jangan alpha - orang yang tak beli kereta juga sedang memerhati anda~! Berhemah di Jalanraya. Jangan sampai kereta kena baling telor pulak...huhuhu..

Selamat bercuti Uols...Enjoy your Long weekend. GongXiFattChoyy..

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]