WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Wednesday, January 30, 2013

Relax Santai Bersama ....

Ok ..the topic here reads " Relax Santai Bersama...."
Sinonim dengan acara "suaikenal" Blogger !

Eh..MakLady nk wat event "Bersama Blogger" ke?
Ehh...When?? or With Who??....
U may asked.....

adussshh...sure mcm2 soalan kat benak pikiran ...
Relax laaa Uolz...
Jom Santai cari jawapan nya..... ;)

WHAT? - Apa yang Relax nya.....
Sessi suaikenal blogger:  Relax jer...
Sebenarnya untuk kenal Blog Dear Lady bukan susahnya. Santai santai jer.. Blog daya hidup dan a little bit of personal blog kiranya. As simple as A-B-C! Klik! Baca! Kenal! Macam MakLady kenal blogger yang lain pun via their blog. Melalui entry2 MakLady yang lepas2 pun ada diceritakan tentang sape MakLady maupun insan istimewa dalam hidup MakLady..

Itu juga cara kita nk kenal ..Apa yang dicatitkan menjadi penantian saban masa. Terutama bila ada cerita yang santai. Relax lepak santai je layari BlogDearLady. Sebenarnya takde la special mana pun blog MakLady. Bukan mcm top blogger pun! Nothing close to celebrity either! Tidak sama sekali. Lagipun niat MakLady berblog ni bukan utk jadikan blog ni glamour or femes amos pun. MakLady sekadar menulis secara suka-suka. Mcm sebilangan ANDA jugak, Insan Biasa. Bukan retis maupun primadona! Juz an ordinary people who love to write ... Juz like U & Me...
Sekadar berkarya santai. Paling tidak pun, sharing our simple life as we can be. Therefore, sharing moments with loves one consider - NORMAL for bloggers. Perhaps for those who often read my previous entries will know the things I love to write and Who are the people I shared with ... Yes! I shared them wisely, especially with my Insan Tersayang as an subject - mungkin ada yang kenal sape insan2 teristimewa yang selalu teman MakLady ke mana2 ? Bagi yang masih samar2...sila teruskan mencari....

WHY? Perlu Santai - Jangan OVERDOING!
Bertanggungjawab dan tahu batasan....
Being a blogger, an ordinary one! MakLady love to share my writings in the blog. That's normal for a lifestyle & personal bloggers. Well, being the normal human being, we also have to limit our STORY too. Bukan semua nk bercerita. Bukan semua org penting dlm hidup kita nak diHighlightkan....Harus ada had ~!!
Takut nanti ada yang kat luar sana yang suka STALK blog kita. Tak salah jika ingin mengenali blogger melalui blognya. Tapi jangan sampai menimbulkan ketidak selesa pada tuan punya blog plak.

Of koz, penulis blog lifestyle & personal ni, tak mungkin terlepas.... Di mana segala apa yang kita rencanakan akan diselongkar sedalam2nya oleh mereka yang tak bertanggungjawap. Pada yang dah kenal lama akan alam internet maupn blogging ni, sure faham apa yang MakLady maksudkan. Penulis kena bertanggungjawap atas diri sendiri dan juga org lain. Apa yang kita tulis di dalam blog, forum maupun apa jenis media sekali pun, perlu beretika. Jangan plak tersalah langkah - kena SAMAN atas AKTA keterangan pindaan 2012 - sape nk tolong?? .

WHY? - Bersama mengenali....
Suai Kenal Blogger dengan berhemah dan etika
Ye laa.. tak semua yang suka... tak semua yang minat nak tau...malah tak semua yang heran pun ...(psstt ade je yang sentap ni kang..huhu) Jangan salah faham. Apa apa pun sebgai blogger kita kena bare in mind, we are not PERFECT. Harap menghormati sesama blogger. Jangan jadi blogger yang kurang bahasa dan kurang ajar. Berbicara dihujung jari kekadang tidak mengenal satu sama lain. Tapi itu tak bermakna kita boleh tulis apa saja, buat apa saja terhadap org lain.

Kenali sesama sendiri melalui hal2 diatas, sebenarnya mampu membantu kita lebih dihormati. Media blogging kini menjadi tumpuan awam. Segalanya terpulang kepada kita utk menggunakan media ini. Kalau baik niat nya, baik juga lah hasil nya. BerBLOG, berFORUM biarlah dengan hemah, baru org luar respek kita - as a blogger~!

Haaa..SEKARANG dah jelas tentang (What) Relax (Who) Santai (Why) Bersama? Blog Dear Lady...:)

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]