WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Tuesday, January 29, 2013

Car Sticker Masa Kini

ASSALAMUALAIKUM

Semasa memandu, hobi MakLady - suka baca car sticker yang tuan kereta tampal kat kereta mereka...(especially bila berada dalam kesesakan jalan raya) Paling best bila bersesak kat lampu isyarat. Sempat gak ler mata MakLady perhatikan car sticker yang tertampal milik kenderaan di hadapan atau bersebelahan dengan kereta MakLady. Kekadang sticker ni memamg purposely the owner tampal utk KITA lihat, baca & tersenyum sendiri.....

Kira tak la boring sangat nk tunggu lampu merah tukar hijau! Bukan apa ....Sambil mata tertumpu pada lampu isyarat tu, apa salahnya jeling jeling kat kereta sebelah....hehehe.. So korg kalau ada terperasan "makcik" dok jeling jeling kereta korg - tolong jangan perasan yer.. ha ha ha mungkin itu MakLady yang dok ushar kat Car Sticker korg tu.. he he he  Almaklum la sekarang ni MACAM2 car sticker ala2 pengangkutan awam yang meletakkan sticker utk memberitahu orangramai mengenai sesuatu keadaan....

Contohnya mcm yang MakLady sempat curi curi snap ni - maaf yer tuan kereta - sape suruh letak sticker yang COOL macam ni kat kereta - dah jadi bahan MakLady pandang, snap dan capture them in her blog...
Anyway, just to share it with others, and maybe Uol can tell me - the meaning of each sign in this sticker ... hhmmm <('-")?
sticker yang mcm ni..... selalu ditampalkan kat tepi kereta
Hmmm.. apa kata klu korg jumpa car sticker mcm ni....??
cuba tafsirkan ??...... hehehe
sticker yang sempat Mak Lady "snap" waktu malam...
cuba taksirkan maksudnya ...??  Gelak dalam hati MakLady
....ada yang faham ada yang tak....

Mungkin ada banyak lagi yang mungkin korg jumpa & baca...As i said earlier, ada yang lucu ada yang agak " OMG" atau " say WHAT??".... remark bila meneliti ke semua symbol di sticker macam ni......Ada masa tu bila drive sorang2, MakLady akan tersenyum malah gelak kecik dalam hati, when came across the car sticker...Rasa rasa MakLady la kan, tentu niat tuan punya kereta ni, nak letakkan some Humor element into other drivers when passing by .... or maybe akan wat org mcm MakLady ni, release tension (bila stuck in the jam...) Of coz ler dear. lepas baca signature yang tertera pada car sticker tu...hati akan tersenyum, hati pun akan reda...sambil teruskan perjalanan bila lampu dah Hijau...atau bila abang polis bagi signal utk "JALAN..."

What do u think?

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]