WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Thursday, February 7, 2013

LEKAS : Susuri Highway Sepi


Assalamualaikum

Siapa Tahu Kat Mana Tempat ni??

Kepada pemandu yang penah lalu Highway Lekas pasti 
kenal dengan bangunan ni? Pasti tahu kat mana tempat ni?

Bagi pemandu yang selalu menggunakan lebuhraya
LEKAS utk ke Seremban maupun daerah di N. Sembilan ni
pasti kenal akan lokasi ini.....

Tak syak lagi.....INILAH hentian @ R&R Beranang.
Salah satu  tempat rehat jika korg nk ke Seremban /KL
lalui lebuhraya LEKAS
Suasana yang selesa dengan lanskip. Ruang parkir
yang luas. Permandangan Indah. Segar kan diri dengan
berehat sebentar di sini.. Sunyi sepi  seadanya...
Walaupun tak ramai gerai tapi yang ada sekarang ni pun
sudah cukup utk  pemandu berehat sambil menjamu selera.
Terdapat tandas awan dan bilik solat disediakan....
Dari segi pandangan kasar, nampak tempat ni seakan COOL je. Sejuk mata memandang! Namun, disebalik kemudahan di lebuhraya LEKAS ni, rupanya tersimpan beberapa siri kejadian - buat pengguna serta pemandu yang sering melintasi lebuhraya ni lebih berhati hati. Terutama jika travel waktu malam.

Penah terbaca dlm internet pengalaman seorang pemandu yang singgah berehat di tepi R&R Beranang ini yang nyaris dirompak oleh sekumpulan penyamun bersenjata. Tidak mustahil dengan keadaan tempat yang lengang, perkara yang seperti itu tidak berlaku~! Jenayah ada di mana2. Dikuatiri bahaya bgi pemandu wanita seperti MakLady ni. Tak kira la travel malam maupun siang. Harus alert & berhati hati.

Selain dari ancaman manusia, pengguna lebuhraya LEKAS ni sering mengadu "diganggu" penghuni kawasan.  Bukan nak takut kan tpi memang Sound scary! Especially bila ada yg tampil bercerita tentang kejadian misteri lagi aneh sepanjang jalan mereka menggunakan lebuhraya LEKAS.

Actually MakLady tak nak amik port psl kesah aneh. Almaklumlah , kebelakangan ini, Maklady kerap juga melalui tempat ni dan berhenti rehat. Nak tak nak, terpaksa lalu situ jgk! Nasib baik pada waktu siang je. Tak Mungkin lewati kawasan ni, pada lewat malam atau senja. Nak TAHU KENAPA?

MakLady tak penah lagi diduga ALLAH dengan kesah2 yang berlaku. Mohon dijauhkan! Moga perjalanan kita sentiasa beringat~! Jangan lupa baca doa perjalanan dan harus berhati hati di jalanraya....

Mohon selamat sampai ke destinasi ~ InsyaALLAH

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]