WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Saturday, February 9, 2013

Imbas Kembali Blog Awal MakLady

Salam Sejahtera ...
Terima Kasih kerana masih sudi singgah...

Alhamdulillah ....
Kian ramai yg tahu, wujudnya Blog Dear Lady
Syukuralhamdulillah

Im glad Im happy - ceria dengan aktiviti baru...
Syukur kini hidup lebih tenang. Lebih bermakna
Malah seronok berkarya di dunia blogging ...
yang saban hari mewarna setiap sudut hati.

Apa idaknya....

Pejam celik pejam celik - kini Blog Dear Lady sahaja, dah pun capai usia ke 2 tahun. Mungkin ramai yang tidak mengenali kewujudan blog ni. Almaklum lah bukan nya glamour pn sampai org nak kenal, yer dokk..Mula dikenali dikalangan followernya ketika dibuka semula setelah terpaksa diTUTUP (pertengahan 2011) atas sebab sebab yg tertentu... ..

Namun apa yg berlaku tidak mematahkan semangat MakLady utk terus berkarya sebab menulis , membaca adalah hobi dan dunia MakLady. Alhamdulillah sangat ~ bila MakLady mendapat sokongan dari ahli keluarga utk terus berkarya dengan blog yang baru ni. Sekarang dengan nama yang baru - MakLady tak pandang belakang dah...Terus go straight! No conar, conar (corner) dah.....
Tanpa Mereka - Sape La MakLady
Sebenarnya - MakLady dah lama menulis blog sejak 2007. Blog asal MakLady guna tajuk lain. Sejak mula hingga awal 2011, dah beribu ribu lemon followers dan entry yang boleh tahan jugak. Semua nya kira (entry2 tu) terpaksa di HIDE kan atas sebab sebab tertentu. Namun masih disimpan dalam lipatan kenangan....Sedih mmg sedih sebab org sanggup melakukan apa saja semata mata sikap BENCI dan MELUAT di hati yang hitam. Well, let it be. Sape la MakLady nak menghukum mereka. Hanya Allah yang berhak. 

Setiap kita kena terima hakikat bahwa dunia blogging ni macam dunia artis. MakLady cakap MACAM, sebab ianya tak serupa, cuma ada persamaan. Setiap sudut kehidupan yang tercatit menjadi tatapan dunia. Seolah diri kita menjadi tumpuan - tanpa kita sedari. Itu hakikat yang perlu diambilkira bagi seseorang lifestyle blogger khasnya. Wlaupun kita tak sehebat #artis - namun kadang2 life as a blogger ngalahkan artis or celebriti Uolz!! Dgn blog saja, boleh wat cerita, boleh cakap apa saja, boleh hentam sana sini - like no body business. Yang penting rating & trafik meletop Uolz... Hmmmm itu pun risiko gak klu jadi blogger cam gini. Sebaik2nya jadilah blogger yang ada etika. Mampu tulis cerita persis penulis script drama tapi punya hati persis pendakwah Semanis Kurma. Hakikatnya - buat baik berpada pada, buat jahat pada org - nanti ALLAH bayar Cash~!! 

Memandangkan blog yg sebelum ni telah dikuburkan namun hanya entry yang sesuai telah pun MakLady uploadkan semula ke dlam blog baru ni.. Yang selebihnya MakLady simpan di tempat lain. Mungkin ramai yang tak perasan, entry pertama Mak Lady dah pun wujud seawal 2007/2008 (walaupn dalam ni hanya kecik bilangan nya...)  Itulah entry pertama ketika MakLady start menulis di blog - selain nya biarlah menjadi kenangan abadi - stays forever in my heart. 

Semalam adalah Sejarah...Jadikan ianya Semangat Hari Esok!

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]