WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Saturday, January 5, 2013

Link Blog Punya Hal ~ Followers BlogDearLady BOOM!!

 Assalamualaikum Semua
My dear Followers, fellow bloggers...
Selamat Petang & Happy Weekend ;)
- 4th January2013 - 
Another amazing THING happened yesterday! 

Yes, masa tu MakLady dengan my eldest girl having lunch kat Ikea. Sambil menanti pesanan tiba, MakLady pun bermanja2 dengan my Mr Tabby...Kitorg ONLINE kejap ... Sambil menyapa FBians dan membalas message, tergerak plak  hati nak menjengah my very own Blog. Apa Khabar? Sayangz Dear Lady....
Al Maklum la, lately ni, MakLady memang agak sibuk, tak sempat nak update entry. Tambah plak masih dlm mood - Birthday To You...ehehe 

Mula Niat tu, nak jengah saja blog, tengok kalau ada rakan2 yang update their entry...Memang routine harian pun setiap pagi MakLady melayan FB & Blog termasuk membalas msg rakan bloggers bila ada kelapangan masa...So , as usual MakLady buka page, terus ke Dashboard...dan singgah sambil menjengah ruang comment. Then gatal2 tangan melihat juga column for Stat & Overview... 

Mata tertumpu pada screen...
(sambil terbeliak mata yg tak berapa nak rabun ni...) 
Ya ALLAH ! Subhanaallah... 
Betul ke Blog MakLady ni....?
MakLady Silap pandang ke? 

This is the page that I click - the blog's Stat & Overview
- stated my entry publish on Jan 1 2013 received
1044 pageviewers !!
Frankly, MakLady ni bukan la femes Amos dlm dunia blogging ni. 
Biase biase je la. Viewers pun dalam sehari, adalah...dlm seratus dua saja.... 
Tu pn dah kira OK la tu.... 

Tetiba ....to my surprise (again) Bila dapati, my blog nya graf LAIN DARI BIASA! Menakjubkan. Macam maner leh traffic NAIK mencanak. Sedangkan purata sehari tak sampai pun ribu2an.~! How this thing happened? .... 

Dalam pada kebingungan tu juga... Maklady bersyukur...
Syukur alhamdulillah - pada ALLAH kerana beri kejutan lagi! 
At first I cant believe my eyes.....Fokus kan mata ~ 2, 3 kali gak~!
Oh No! it is mine~! But how can this be?

CONCLUSION:
Bila MakLady wat edisi siasat baru lah MakLady tau puncanya....
Difahamkan ... rupanya KEJUTAN berpunca dari LINK yang Cik Jejar letak utk entry terkini beliau. Dlm entry Cik Jejar ada mentioned pasal entry MakLady. Maka followers Cik Jejariruncing ~ pun menterjah Blog MakLady. So .. itulah sebabnya, traffic blog MakLady mencanak NAIK. Bukan setakat naik tapi sampai ke tahap luarbiasa ni...Semata mata ada LINK BLOG maklady! Terharu! Terharu! MakLady.

Memang Terkezut MakLady, Tak sangka pulak, hanya dengan LINK blog, dapat menaikan trafik. Tambah plak klu LINK kita tu, di Highlight kan kat page blogger yang punya ramai followers. Secara tak langsung, mereka (Followers atau readers yang baca entry tadi) akan CLICK kat LINK kita. Seterusnya Followers tadi akan berada di LINK dan webpage kita. Dan trafik kita pun secara otomatik akan meningkat... Betul tak? Hhhmmm.. 

JUST IMAGINE !!... 
Blog MakLady yang hanya "Suam Suam Kuku" ni, boleh mencapai tahap traffic tertinggi hingga mencapai lebih dari beribu ribu lemon! Semata2 kerana LINK BLOG sahaja. 

NO WONDER ~ Skrg ramai blogger @ online business partners sanggup keluar modal utk iklankan produk mereka dengan cara begini. Untuk dapatkan followers atau customer dikalangan pengguna internet mereka gemar mendapatkan ruang IKLAN utk tujuan pemasaran. Manakala LINK mereka dipamerkan dlm blog milik blogger yg ramai followers. Kan sama saja konsep nye dan dengan secara tidak langsung, mampu mendorong business mereka dikenali dan dapat memperkenalkan produk mereka meluas di seluruh dunia.. 

Tak Mustahil, dalam sehari boleh MELETOP (traffic) dan bisa memberi impek yang luar biasa utk mereka yang ingin menjana business dalam pasaran global melalui media sebegini..
IMAGINE THAT....

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]