WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Friday, January 4, 2013

Ucap Selamat Bawa Makna Buat MakLady

Assalamualaikum
Selamat berhujung Minggu...

Jutaan Terima Kasih kepada SEMUA yg sudi merakamkan ucap SELAMAT pada MakLady sempena Bday MakLady semalam. Syukuralhamdulillah ...walaupn dengan hadirnya usia yg meningkat SENJA (maybe ada yg kata Maghrib kot..) tapi MakLady masih tak lupa utk sedar diri. Sesungguhnya bila setahun menambah usia kita, ini bermakna kita semakin hampir kepada NYA. Tambah bila dah usia mcm Maklady ni.. Kenalah ingat2!! Semakin usia kita meningkat tiap tahun, semakin itu kita akan lebih Matang, lebih berfikiran luas dengan pengalaman demi pengalaman. Lebih sedar akan tanggungjawap kita terhadap ALLAH swt yang memberi kita Nyawa dan membawa kita ke dunia melalui kedua ibu bapa kita ~! Bersyukur dengan nikmat kehidupan kita, disamping mereka dan orang2 disekeliling kita!

Mungkin bgi yg masih "muda" tak terasa akan perkara ini. Macam MakLady pun, masih ingat waktu remaja ...tak sabar nak masuk alam 20an. Bila dah masuk alam 20an..makin tahun makin seronok nk meningkat dewasa. Tiap tahun menanti.... itulah lumrah kita. Semua sama... ;) Pada diri MakLady sendiri lah kan, wlupn setiap tahun usia kita meningkat, harus kita INGAT bahwa setiap yg Muda akan Tua...!! betul x...

Well, as most ppl said, Age is just a Number! Betul gak cuma Pengalaman yang mendewasakan kita. Yang Penting ~  mcm mana kita bawa diri kita dlm usia tersebut. Oleh itu, terpulang pd masing2. Wlaupn di angka apa pun usia kita, tak bermakna kita tak leh sambut ulangtahun, sebagai mengingatkan kita bahwa setiap tahun usia kita meningkat~! DAN jangan lupa - walaupun setiap tahun kita sambut ulangtahun ni, bukan bermakna kita harus bergembira, enjoy, celebrate sana sini... buat party besar2an (bagi yg masih muda belia ...seharusnya..:) Cukup sekadar mengingatkan kita yang kita ni dah SETAHUN lebih dewasa dari sebelum.

Tak dinafikan - bday celebration ni mmg lah setahun sekali - mmg tak salah kali nk sambut ...cuma agar tidak membawa kepada taksub dan lupa diri maupun benda2 yg negatif , elok la sambut secara sederhana. 

Seperti insan lain, harapan MakLady kali ni, tiada kelainannya. Sememangnya MakLady tak penah terpikir nak jadikan tarikhlahir tahun ni ssuatu yg SPECIAL dgn sambutan mcm org muda ( ehemm eheeemm MakLady sedang menyedari kan diri sendiri Uolz..hehe) Namun, tahun ni agak UNEXPECTED dari segi perihatin rakan2 dan ahli keluarga pd birthday Maklady. Disamping SURPRISE! gift, unexpected bday wish dari kawan2 kat FB yg dari seawal detik 12 malam (4/1/2013), MakLady dah terima ucap selamat. Termasuk dari WhatsApp! TERIMAKASIH semua.... 

Memang agak Busy la MakLady malam nya. Sehingga membawa kepada -->> MakLady terpaksa SILENT kan hp kerana dah malam tapi hphone masih dok bebunyi - NOTIFICATION - wassap, SMS dan FB...Senyum Maklady malam tu sorang2...dlm kegelapan malam.....Wlaupn penat jari tembam ni, namun ku gagahi juga demi mereka yg MakLady sayang sgt - *mode terharu *

Dalam pada tersyahdu ni ...tetiba, Terasa macam artis plak dah...hahahaha (jgn marah - sekali skala nk rasa MACAM femes amos dikalangan rakan2 tak salah!) Korg pun pasti ada yg rasa mcm yg Maklady rasa kannn...hehehe... *mode maklady nk perasan sorang2..hahahaha* 
Alahaiii Udoh ler tu MakLady nya... Cukup cukup Sudah.....
Cepat2 Maklady turun berpijak di bumi nyata yg bertuah ni.

Anyway My "Terimakasih" yg tak terhingga buat SEMUA ~ it really meant A LOT to me ;))

TERIMA KASIH
Kredit gambar :
Closets of AmyAmy
KLIK KAT SINI
utk gubahan yg lagi
MENARIK ;)

Sebagai menghargai MEREKA & ANDA 
terimalah ucap SELAMAT....
" UNTUK RAKAN2 bloggers, teman2 @FB , keluarga tersayang, anakanda tercinta & my BFF - dimana Anda Berada :). 

 Sesungguhnya dengan seikhlas hati, izinkan MakLady memanjangkan ucapan jutaan terima kasih, di atas ucap "Selamat" kalian sempena ulangtahun harilahir sya semalam. Syukur kehadrat Illahi buat rakan2 FB yang sudi mendoakan kebaikan dan kesejahteraan kpd MakLady serta anak2..Sebagai tanda hormat dan kasih , Maklady doakan moga KITA SEMUA sentiasa diRahmati & diBerkati olehNya. 

Ya Allah Maha Esa, Maha Pengasih lagi Penyayang, Ampuni segala dosa Kami dan Beri la kami pertunjukMu serta HidayahMu utk Kami tabah meneruskan kehidupan yg ENGKAU amanatkan....amin ya Rabbal alamin..."

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]