WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Sunday, January 6, 2013

Plan Pelan - Pelan dengan Planner ...

Assalamualaikum

Dear My Diary...


Dah masuk Tahun Baru ni, rasa tak lengkap kalau tak de Diary! Yezzaa...the Management Diary ataupun Planner ni penting tau. Especially utk mereka yg kerja dia merancang... Tak kira laa, rancang kerja di pejabat ke, rancang perjalanan ke, maupn apa jua rancangan yg terlintas kat pikiran, boleh je dicatit dlm diary ni. Hmmm Maklady pun apa lagi, berkobar2 nak guna MD ni...

Sebelum tu, kenalah say... Thanks to my laling kezen, Kak Ngah @ chiKin @ Nora for this Cute lagi ensem,  Management Diary - 2013 !! MakLady nak panggil dia MD...ok x? Bukan MakDara k. Juz MD jer. Bukan Mat DoL? Bukan Mat Deri? hehe Nnti2 laa MakLady fikirkan nama lelaki utk singkatan tu. Baru la bersemangat skit, bila barangan kesayangan kita, kita beri nama. Korg penah gak wat mcm tu kennn... ;)

Jom kita intai si MD ni. Tengok aje kulit muka depan dia, perrgggg...Very the exclusive. Berqualiti nya ko MD! sronok sokmo MakLady..~! Yang pasti, MD bakal menemai MakLady ke mana saja lepas ni... ha ha ha.. sesuai dengan nama yg bakal MakLady kasi kat my new BF ni hehehe 

Ehwahhh... ada wajah2 JELES kat sana tu..:P hehe Bagi yg tak de tu, cepat 2 dapatkan. Senang nk organise apa2 nanti :) Pasti ada jual kat luar, cuma rasanya - mahal harga nya seeyyy! Nasib baik la, MakLady dapat FREE - syukur Uolz ;)) Save budget Mak...:p

Okey sekarang baru best skit nk plan event utk tahun ni...hehehe

Nak wat appointment ? Bila masa nya?
jgn lupa.....jugak rancangan event during....
Cuti Sekolah ? Cuti Perayaan ? Cuti cuti Malaysia?
Siapa yang Nak Bertunang? Bila? Kat mana?
Siapa plak yang Nak Menikah? Bila? Nak wat kat mana?
Semua kena rancangan - semua kena amik kira.... So that , tak la kelam kelibut segala perancangan nnti...

Nasib baik ada benda ni, dapat gak la catit perkara perkara penting - mcm la Big Boss or Excutive Secretary Ofis Besor2....maklady ni..huhu Apa2 pun, dengan adenya planner / management diary, senang lah korg nk rancang utk apa2 jugak event... dalam setahun ni. Selain dari mencatitkan apa2 yg patut mengenai kerja korg ke bisness!. 

Hhhmmmm rasanya - dah lama gak tak dapat DIARY maupun Management Diary mcm ni. Rasanya, kalender pn sekarang susah nk dapat. Cuma klu ada pun, kalendar yg gedung2 besar keluar kan setiap hujung tahun. Alaaa..kalendar yg fesyen lama tu. Yang ada tarikh perayaan dan cuti sekolah ~! ( mak MakLady kata kalendar Kuda sbb dlu org tengok jadual lumba kuda guna kalendar tu laa...) - skrg x lagi sbb lumba kuda dah diharamkan.. ;) Kalau ada pun, dah tak di highlightkan sangat laaa juz like our Toto, Magnun & ntah apa lagi ....

From the desk of MakLady : Setiap rancangan yg dibuat kena ada plan. So pelan pelan plan dengan planner ... hmmm juz imagine betapa sibuk nya wedding planner tahun ni ...kaaannn....hhhhmmm :)) Okayla .. Maklady nk start catit nota dlm diary ni - excited nk catit cuti sekolah dan waktu melawat anak bujang yg kat asrama tu .... ;)) happy planning k ...

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]