WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Tuesday, January 15, 2013

Chicken Pie - MenTerjah Selera 2013

AsSaLaMuaLaiKum
Salam Semua

How was ur WEEKEND ??
Syukur - kita jumpa lagi di minggu ke dua, tahun baru.

Last Week - firs week January 2013
Minggu Yang Happening : x mungkin dapat diulang lagi..
Seblum MakLady membosankan Uolz baca entry
pasal aktiviti harian, Elok gak MakLady
 sekali skala kita lompat-lompat topik

So ladies, Apa yg nak dipamerkan kat entry kali ni ?
TaaaaRaaaaaa...

MEMPERKENALKAN 
segmen baru   ~ Terjah Selera MakLady
Aikkk Sekmen baru ke MakLady?
(he he he...MakLady tanya - MakLady jawab sendiri...)

Yezzzaaa... kali ini, Sekmen Ala ala perkenalkan
makanan yang agak pelik tapi sedap ~ 
MakLady & Ciciq menjamu selera - Baked RIce with White Cream  (bottom)
& chicken pie with black pepper pie plus mushroom sauce.
Tetiba datang idea utk bercerita pasal aktiviti Makan~!

Alkisahnya - pada hari Jumaat bersamaan bday Maklady, si Erin ngajak la
MakLadynya ke Ikea utk lunch together2. Memandangkan dia pn tak lama lagi
nak berhijrah maka takut tak selalu dapat bersama lunch maupn dinner sama
kami pun bertolak la menuju ke Damansara...
Photo: Aimie Harmelia :-)
Bila tiba di sana ( Restoran ntah apa ntah nama nya - MakLady lupa...)
kami pun belek2 la menu - first order Green Tea. then pilih plak utk main dish.
Masa tu mmg tengah lapar, sambil membelek menu yg mampu melelehkan air liur..
Then MakLady ordered....Chicken Pie with mushroom sauce & Erin ordered
the Baked Rice with White Cream ... dan dibakar dengan cheese Mozarella.
Inilah Hidangan Pelik tapi Benar yg MakLady cakap awal tadi...
Ho La La... Tapi tetap Yummm Yummm Yummy
(sila tengok photo kat atas tu)
@-@ Sorry la yer...kalau ada yang terLiur...@-@ 

Anyway, the pie was Okey! Kira best (sedap) jgk sbb ada black pepper sauce.
walaupn the sauce was too thick utk makan sama pie.
Isi dia - spicy chicken curry, served wt smashed patato & salad (veggie).
I can only give 3*** for the whole meal
(of coz laa over 5*****maximum - Excellent)

As for Erin's - rasa dia agak muak sbb dlm nasi tu, dibubuhnya white cream
hmmm mmg pelik sikit sbb tak penah makan nasi cara BAKAR
the whole meal - leh kasi 2**

Over All - the food .... 3**
Service - Good
The Place - Selesa gak utk santai2
Location: Tesco next to Ikea.

oklah dulu ulasan...
nnti lebih2 plak - chef marah..hehehe
lagipun MakLady kasi review bergantung pada citarasa lidah dan tekak MakLady
org lain MakLady tak tau... :)

Alahaiiii...atleast dengan jengah entry MakLady kali ni, rasanya
tak mungkin ada diantara pembaca yang mampu control selera ...
dengan hidangan dlm segmen Terjah Makan Bersama MakLady

Sambil korg tinjau aktiviti Maklady mengenai tempat makan yg dikunjungi
mungkin Uolz teringin jgk nak mencuba masakan & hidangan yang ditayangkan....
Mungkin juga, dihati Uolz - nak bawa atau ajak si dia - lepak santai sambil rasa nikmat
makan bersama... x kira laaa...dengan kluarga tersayang ke..dengan kekawan
maupun  suami/isteri,  BBF / BF maupun GF.
Sharing Is Caring

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]