WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Wednesday, January 9, 2013

Adam Dan Hawa Episod Akhir ESOK!

Photo: credit to saniboey
Gambar : Kredit dari
http://www.facebook.com/adamhawa.fanost
 & saudara saniboey

Alamak!! Dah nak habis daaaaa...
Yang Pasti Lepas Esok ~ Ramai akan rindu watak Ain & Am... 

Salam Adam & Hawa fans....

Macamana? Syiok tak cerita malam tadi? Kini dah nk sampai penamat dah. Esok episod Akhir...
Hmmm rata rata bila Maklady baca entry dan komen kat FB ramai yg rasa TAKBEST sbb lepas ni dah tak dapat jumpa Am & Ain lagi. Ramai yg tak leh nk tido malam sbb dah tak dapat tengok pasangan yg paling serasi dan romantik..(dlm cerita ni laaa..) Dari awal cerita, kita disajikan dengan watak keduanya yang bertentangan. Tpi sekarang - setelah mereka mengharungi dan mengenali hati budi masing2 setelah berpisah lama - 8 tahun tu......Kuat jodoh mereka! Saling memerlukan. Dah well blend dalam satu adunan..Ahh gitu!!

Maklady yakin pasti ada yang minat dgn sikap dan watak Adam dalam cerita ni. (maklady pun..hehehe) tak lupa juga Ain yang mulanya "banyak songeh" dan ego! Tetap cute bila hati dia dah mula syok kat si hubby tu. Manja nya dia, mcm anak2. Am pun! Masing2 pandai memainkan peranan. Typical hubby & wiffy kind of character. Sebab kalau yg tengok cerita ni (suami isteri) pasti ada yg akan cakap " mcm aku je" ... " hhmmm serupa sebijik macam bini aku" or maybe " ehhh..aku pun akan wat benda yang sama...if i were Ain / Adam"  Pendekata - setiap apa yg berlaku dalam drama itu bukan nya rekaan penulis maupn director. Semua itu benar2 berlaku dan amat sinonim dengan kehidupan kita seharian. Termasuk watak2 sampingan.

*Macam si Dee tu...(ngada manja tak bertempat. pendendam, penting diri sendiri, penggoda). Azie (sahabat yang setia, jujur, sanggup buat apa saja utk kawan (setiakawan) & Johan pulak, dalam sikap caring dia ni, ada kalanya dia tegas, suka mendesak dan konfiden tahap dewa... Masing2 punya cerita, sedikit sbnyak menggambarkan realiti dalam kehidupan.... itulah tanggapan sebilangan besar peminat Adam & Hawa..
(* sifat mrk ni skadar pandangan MakLady saja - mungkin korg nmpk mrk brbeza dgn pandangan ML) Am & Ain - tak perlu dikatakan - mungkin ada yg mengharapkan karakter kedua mrk ni, ada dlm pakej pasangan idaman .. he he he

Apa apa pun...Esok kita akan tengok kesudahan cerita. Yang pasti ramai yg akan rindu dorg ni. Pada episod terakhir nnti - Ain melahirkan baby dorg. Kasih cinta Am terhadap Ain bercambah setelah kelahiran anak. Apa akan terjadi pada Dee? Adakah dia bahagia bersama suami? Ending Adam & Hawa - MakLady dah boleh bayangkan...Am akan terus manjakan Ain walaupun dah beranak pinak. Best kan... Teringat saat romantik mereka.
Gambar : Kredit dari
http://www.facebook.com/adamhawa.fanost
 & saudara saniboey
.Alahaii saban hari tengok drama ni, tertanya2 Maklady - ade ke lelaki melayu zaman skrg ni yg ada sifat mcm Adam~! Ohhh.. best giler kan klu ada yg mcm Am ni. Caring... romantik. Cakap pun ada sikit mcm manja2. Sangat saat pd isteri. Adushh tak perlu la MakLady nk bayangkan.. korg pn tak leh bayangkan dah ..kan..kan kan..! \{''-'')/ Hurray For AM..

Tak sabar nak tunggu esok~!
Oh..im gonna miss Adam & Hawa...
(kalau ada DVD - sure ML beli punya!)




The Best from Guitarist Cumi

Loading...

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]