WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Saturday, December 22, 2012

WORLD MUSIC AWARD 2012 - Shila Amzah, Terbang ke Miami USA

Shila Amzah - gambar dari Google
Sekali lagi anak gadis N D Lala ni, berjaya diketengahkan dek bakat nyanyian beliau. Setelah berjaya meraih kejayaan demi kejayaan pada tahun ini, rezeki Shila Amzah makin menyerlah. Ape tidaknya, sekarang ni beliau dikhabarkan terbang ke Miami USA utk bertanding dlm WORLD MUSIC AWARD 2012 plak. Tahniah Shila !! atas percalonan dlm 2 kategori sekali gus. 

1. WORLD'S BEST FEMALE ARTIST
2. WORLD'S BEST ENTERTAINER of THE YEAR

Bukan calang2 anugerah okeyyy... Peringkat Dunia tau...( Ko Aderrrrr.....??)

To Shila Amzah, All the very BEST!! MakLady bangga sebab bukan senang tau, penyanyi maupun artis Malaysia nak dapat peluang sebegini. Bukan semua diiktirafkan utk pamerkan bakat di arena muzik antarabangsa. Bertuah sungguh Shila, beliau terpilih ~! 

MakLady harap sangat, Shila tak persia-siakn peluang dan bakat beliau. Tambah dikala bertiap kencang angin kontroversi (kisah cinta) yang melanda. Dengar cerita si bapa pn dah mula resah dengan perhatian peminat terhadap perkembangan si anak. Ye laa.. adat la dunia ARTIS. Public Figure! Ada saja "cerita" yang baik maupn kontroversi. Smua tu harus ditangani dengan bijak. Sekurang2nya, Shila Amzah kini lebih peka dan belajar utk menghormati pandangan peminat yang selama ni menyokongnya.

MakLady pun bersependapat dengan bapa Shila : JANGAN persia-siakan rezeki suara dan bakat yang ALLAH berikan dengan perkara2 yang boleh menjejas nama baik industri dan keluarga. Kan lebih baik utk Shila ~ concentrate dulu dgn persembahan untuk malam anugerah itu nanti. Harumkan lah nama negara dan perkenalkan bakat ANDA di mata dunia, itu yang lebih penting~! Masalah peribadi harus letak belakang dulu. BUKAN ITU yang akan menjamin masa depan ANDA dlm industri ini. 

MakLady Percaya, yg Shila Amzah mampu Lakukan! Buktikan kat DUNIA LUAR sana, bahawa Artis Malaysia pun mampu HEBAT!! setanding artis luar negara yang akan bertanding nanti. Shila Amzah selaku "duta" ke majlis anugerah gilang gemilang itu, telah pun berada di sana khabarnya. Syabas Shila Amzah ~ U made Us Proud as Malaysian ~!! Malaysia Boleh~!! Good Luck ~!!  

From the Desk of MakLady:
MakLady rasa kurang senang, bila ada segelintir "kononnya" penyokong aktiviti artis/celebriti,
awal2 dah memperkecilkan kebolehan Shila - semata2 yg bertanding di sana tu nanti Artis LUAR NEGARA. So what...??Nama pun WORLD's BEST~!! Pengiktirafan yang diberi kpd mrk yg LAYAK dicalonkan. Shila Amzah seharusnya layak atas kejayaan beliau diperingkat ASIA pun....Tak semestinya harapan beliau tipis utk bawa pulang award??Anyway, Harapan Tipis ke, tebal ke, sekurang2nya kita harus beri semangat kpd artis kita yang diikhtirafkan kebolehan dan kejayaan utk melangkah lebih jauh.....

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]