WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Saturday, December 8, 2012

Minum Petang @ Royal Selangor

Bila di tanya pasal "Royal Selangor" ..ada yg tak Penah dengar?
Ada plak yg kata, Jenama ini ada kena mengena dgn kerabat Selangor...kerr??
OMG! S - E - D - I- H !!

Sebenar2nya, Royal Selangor ni, amat sinonum dgn Pewter.
Tak perlu ML perkenalkan. Dah terkenal dan pengeluar pewter terbesar di seluruh dunia.

Pictures of Royal Selangor Pewter  Factory and Visitor Centre, Kuala Lumpur
This photo of Royal Selangor Pewter Factory and Visitor Centre is courtesy of TripAdvisor

(Bgi yg tak tau mana letaknya HQ atau pusat pameran - sila berkunjung ke Setapak/Sri Rampai kat  Jalan Usahawan}Hakikat nya, bukan susah nk cari bangunan ni. Lagipun bukan kali pertama ML ke sini. Sebenarnya, ianya sebahgian dari sejarah kerjaya ML dulu.

Ok. Actually ML bukan nk bercerita pasal sejarah Royal Selangor walaupun kerjaya ML - cuma apa yg menarik pasal tempat ni, adalah tentang its very own Royal Selangor CAFE yg terletak di Pusat Pameran

Yezzzaaaa sudah ada CAFE sendiri~!!  - "Area" ni dulu2, merupakan tempat staff makan, atau adakan jamuan. And NOW...the same area, they have a Cafe'. Fully managed by a family members of the TAUKE besar RS - that's what I heard la..Anyway, yg penting skrg ada tempat makan, lepak, santai yg lebih selesa sepanjang hari. Dari seawal pagi,dah bleh breakfast. Waktu berniaga ikut waktu pejabat. Setiap hari ade Special Menu. Dari masakan tempatan hingga lah masakan western. Pendekata, bukan saja menu unik tetapi hidangan minuman kopi dari biji kopi terpilih. Mmg sedap~! Setanding kopitiam di luar sana ..;))

Pada ML , deko dalaman sangat penting utk pastikan pelanggan selesa. Disusun rapi serta teratur. Selain utk makan, kita leh surf internet FREE!! Seronok gak la lepak di sana sebab penggunaan perabut yg berbeza mengikut citarasa dan keselesaan pelanggan.

Cuba tengok sendiri.....
Kalau tak puas tengok gambar dlm ni, Boleh aje, Uolz gi minum Pagi/Petang ~ Jalan jalan Cari Makan ke Royal Selangor...
Minum petang @ Royal Selangor bersama kawan2 atau
keluarga adalah ssuatu yg asyik.
Apa tidaknya... Hidangan yg menyelerakan lagi sedap,
ditambah plak deko yg sgt unik. Lain dari yg lain....
@ Royal Selangor bukan saja dapat tangok pembuatan
barangan hasil pewter termasuk la teko tea yang dihidangkan
bersama bekas bunga yg cantik lagi comey.
[barangan pewter di pamerkan mmg luar biase]

Selain dapat melawat pusat jualan Pewter terkenal ni..
kita juga leh la bersantai sambil PEKENA spagetti special
yg terdapat di CAFE di sana..
Alhamdulillah...sedap syiokkk ni.. hehe apa kata korg
datang ke sini dan rasa skali hidangn western ala italian
ini.. Perhatikan teko pewter yg unik dan cantik..

Jangan lupa lawati CAFE @ Royal Selangor
bersama kawan2 atau
keluarga . Then try la masakan di sana.
Hidangan yg menyelerakan lagi sedap,
ditambah plak deko yg sgt unik.
menambat hati para pengunjung. 

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]