WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Thursday, December 6, 2012

Sudoku ~ kegilaan baru Ku

Photo: My new hobby... Sape yg ade minat yg sama, sila "LIKE" :)

Entah mcm mana leh terjebak dgn Sudoku ni...

Selain dari ianya sekadar satu mainan yang menduga kreativi akal fikiran anda, peminat Sudoku sentiasa aktif bermain dgn nombor. Boleh tajamkan minda dgn bermain dgn nombor!

Well.. actually dari skolah lagi mmg minat dgn numbers. My favourite subject masa tu pn Maths. Suka sgt Kira - Kira ( that is what we masa skolah rendah called MATHS or Ilmu Hisab ~!}

But Sudoku ni bukan nak ukur samada Uolz pandai Maths ke x. Samada korg terror mengira ke tak~!!
Cuma ML suka dgn my new hobby ni becoz selain dr ianya mengisi masa ML dgn perkara yg berfaedah....

Buat Sudoku ni, boleh mencairkan otak ML utk terus berfungsi. Sb org kata bila usia meningkat - hormon pn kurang...sekali gus otak pn lembab. Hmm.. sblm otak ML jadi SLOW ... adalah lebih elok jika sentiasa memastikan otak ML sentiasa "bekerja" ...

ML skrg ni dah berjinak2 dgn Sudoku ni pun sbb nak kasi OTAK ML kreatif berfikir skit. Kasi dia bergerak pikir mcm ne nk isi tempat kosong dgn numbers yg tertentu. Senang je - pastikan number tersusun mengikut susunan agar nombor 1 hingga 9 ada dlm kotak 3x3 seterusnya sususan nomber 1 hingga 9 ni betul susuanan nye mengisi ruang kotak 12x12 pulak....SENANG KAN??? ;))

Well.. mula mula tu mmg sukar skit tapi lama2 -  Senang je.. as simple as sebut ..
1-2-3-4-5-6-7-8-9

Oh My Sudoku~!!

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]