WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Saturday, September 8, 2012

SeMaLaM di Bandaraya Melaka

Setelah memandu lebih kurang 3 jam maka sampai la kami ke destinasi. Sebenarnya matlamat ke sini akan bermula pada esok hari. Saja datang awal agar tak terkejar2 nnti. Setelah puas redah jalan2 yg unfamiliar ni, kami singgah disebuah lorong yang membawa kami ke tempat penginapan ....

 Kalau tak salah ML - tempat ni kat Melaka Raya berhampiran dengan Mahkota Parade, Dataran Pahlawan dan juga hotel Equoterial... Hotel ni - OK for travellers mcm kami ni. Setakat nk berteduh, melelapkan mata dan mandi manda bbagai. Lagipn tmpt makan pn bnyk kat area ni. So bila selesai berkemas dan mandi manda, kami pn kluar menjelajah bandaraya Melaka. Bermula dgn singgah ke Mahkota Parade for dinner. Then balik ke hotel semula. Sebelum tu , kami anak beranak sempat juga memanjakan diri dengan berurut! Yezzzaaaa... urutan traditional berhampiran dgn hotel ni. Memang terasa macam Mini Bali kat sini.huhu.

Selesai berurut barulah rasa segar ...almaklumlah sejak majlis tempohari, ML dan anak2 takde pn REST or sempat nk manja2kan diri. Kesempatan begini kami tak lepas peluang.... (maaf gambar ketika berurut - xdpt nk dimuatkan atas sbb2 keselamatan...hehehe )

 OK... sebagai ganti ML nk share gambar lucu anak2 ML ketika kami kluar supper bersama - kali ni ditemani oleh adik angkat ML yg datang dari Jasin. Seblum tu, nak bagitau juga akan simpati ML kat dik aYu ni... Nape plak ML kata Cian dia... ??

Sbenarnya utk sampai kat area ML stay for the nite ni, bukan nye payah nk cari. Tpi si aYu ni sampai sesat2 kat bando nk cari hotel kami tak jumpa2..hehehe.. yg lawak nya. Ayu ni org Melaka uolz !!! Namun bleh dimaafkan sbb belia dah lama merantau luar. Lagi jarang turun Melaka Town...Terus terang diakui, dia mmg tak mahir jalan2 kat sini. Maka terpaksalah Org KayEll yg tujukan arah tuju ... Kelass ko MakLady ;))

Setelah puas berlegar2 - dan kami terpaksa menapak ke Dataran Pahlawan nya McDonald, baru dapat jumpa.... so dengan penat lelah tadi, kami pn singgah minum2 di sebuah kopitiam...
 dan.... saksikan lah aksi spontan anak2 MakLady ...
masa ni, si adik sakit gigi bongsu..sambil menahan 
sakit, sempat juga jurukamera tak berbayo ni
mrakamkan....aksi spontan especially from
aksi control ayu org sakit gigi...:{

Untuk melihat aksi spontan yg lain sila ke link dibawah ni..
 <<< blog mypetsis ni.
JANGAN LUPA clik juga kat entry terdahulu
pertemuan MakLady dengan CikAyu

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]