WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Monday, July 9, 2012

Bila Wanita Tua Dengan Lelaki Muda

Assalamualaikum ... dan selamat petang!
Kita bertemu kembali atas topik panas & meroyan ML yang lalu...
INGAT X lagi wahai adik2 & anak2... entry BIKIN PANAS yg seblum ni? Klu tak ingat atau terlpas pandang,  SILA TEKAN DISINI 

PANAS! PANAS! ML BIKIN PANAS LAGI.... 
Sepanas  kopi yg ML minum pagi tadi, panas lagi topik tentang hubungan antara Wanita Tua Dengan Lelaki Muda [yg khabarnya menjadi TREND masakini]  Actually, hubungan mana pun tak salah klu kita tau nk bawa diri! Yang menjadi isu dlm hubungan itu, mungkin bila jarak usia terlalu ketara sangat. Macam Adik - Kakak, Macam Anak - Makcik, maupun antara Anak & Mak! hmmmm Sekali lagi, ML bukan nk pertikaikan JODOH kat sini. Tapi klu ye pn ALLAH yg temukan korg berdua, harusla terima dengan redha segala perubahan keadaan ini. Maknanya, kena la ada rasa segan (hormat) terhadap org lain yg sama2 share this world! So do please... Jaga Hati Mereka yang terguris dgn senario begini.


 Bukan la ML nk pandai2 celoteh cuma sudah tiba masanya kena peka benda2 ni. Ye laa...mungkin pada tuan badan, x sedar semua ni. Org luar yg akn perasan dan "nampak" niat dan matlamat kalian... Ke Mana Agaknya Hala Tuju hubungan ini? OH YES! Mayb ada yg akan ckp - SUKA HATI MAK PAK KAMI LA NK BERSAMA....- Memang itu Hak Korg Berdua utk bersama! TAPI cuba la jgn sampai org luar tengok korg sebagai 2 individu yg kurang bijak utk berpikiran MATANG dan hanya pikir mengikut nafsu semata-mata...Tambah lagi, bila tanpa segan silu boleh pulak, "SHOW OFF" hubungan yg Secara kasarnya tak masuk akal dan  mmg x sepadan untuk tatapan Umum! [mayb sbb bangga diri kot, dpt org muda sbgai teman]

MAAF ZAHIR BATIN ML nk tumpang tegur skit:
Ini BUKAN isu tak puas hati ke apa! Ini pn bukan isu ML nak jeles sbb xde teman yg semuda anak utk dijadikan teman.. [tangan atas bahu mata tengok langit!!] Bukan! Bukan! pun Bukan juga nk nafikan perasaan mreka ni, CUMA MAKLADY rasa perlu menegur golongan ini - agar lebih sensitif terhadap pandangan org sekeliling, termasuk Keluarga Sendiri! PERCAYALAH...this is not the end of it. Bnyk lagi isu berbangkit dlm hubungan terang lgi gelap ni. ( ni blum lagi bercakap pasal bab - NIAT negatif si polan dekati si ppuan tua tu, belum lagi kena bab niat utk kikis mengikis! - Oh my Poor Lady..)

BILA TEGUR BUKAN BENCI TAPI SAYANG:
Rasanya, wajar tak pandangan mreka yg rapat ini diketepikan semata2 not eye to eye with your choice of relationship. Sincerely, they can see what's coming your way- which they normally do!! - coz TRUST ME, we dont have eyes at the back of our head to see the ODD things clearly :) Frankly, ada masa kita perlu minta pandangan MEREKA NI untuk jadi MATA kita. Namun, ada yg lebih percya pd judgement sendiri bcoz they think, they know their partner pretty well ! Paling TERUK bila ada yg mula buat musuh plak dgn MEREKA ni, sbb dlm diri ada CINTA...so sure laaa cakap/nasihat MEREKA ni  TAKBETUL!! 

Helloo Adik & Kakak : Just sit down and think wisely: Put yourself in your family's shoes.. and ask these QUESTIONs - utk lelaki muda - MAHU KE KELUARGA TERIMA TEMAN SEUSIA MAK AKU? rasanya mak U kesah x? tambah klu wanita tua ni dah pernah kahwin dan beranak! U rasa U akan sara hidup dia wlpun U pn tak cukup nk sara diri...?(muda belia kennn or study lagi kottt.....) and this QUESTION - utk perempuan berusia - HOW SURE R U - yg mamat muda ni akan setia dgn U wlpn manis bibir sentiasa ckp I LOVE U so dearly? Logik ke mamat muda baya adik & anak ni, tangkap cinta dengan U klu u tak BerDUIT?  Wajar x, dia akan BLAH bila semua duit U habis ditarah ? (lagipn org muda mcm ni mana la ade duit sangat nk setanding dgn U yang financially stable?) OR....U berdua dah mmg sepakat nk jdi SugarMom/SugarBaby each other...4eva N eva...?? 
OLD LADY
USIA BUKAN PENGHALANG UNTUK BERKAWAN TAPI HARUS PANDAI BAWA DIRI ...

Last but not least, di zaman sekrang ni, ramai yg cinta, sayang & jaga kita sebab kita ada WANG! Esok lusa bila semua harta kita yang ALLAH pinjamkan diambik semula [atas sikap alpha pada insan tersayang]..rasa2nya Si buah hati pengarang jantung kita ni masih nak bersama kita lgi tak? 

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]