WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Friday, July 6, 2012

Yang Tua Dengan Si Muda ~!

PART ONE ~ 
Ceeewaaahhhh...ade part by part topik MakLady kali ni. Heeeheee..baru nampak mcm meroyan skit! Gempaq! Boleh tersentap satu badan. Nak la plak, bila ada la plak hati yg tgh meroyan sama... huhuhu. Biar Panas @ Meleket tapi yg penting MakLady nk jugak nk sentuh pasal hal ni. Ape ke idoknya adik2 & anak2 semua. ML nk story mory kali ni bukan makna ML mengaibkan sesiapa. Bukan utk menafikan hak individu utk berkasih, bersayang, berindu-rinduan bbgai keennn..Cuma pd kita ni yg dah berusia ni, kena gak fikir pasal adat hidup bermasyarakat. Kena la sensitif skit bab2 mcm ni.(oooopppsss... giloz MakLady ni, bukak isu ni kat sini, Mau kang nanti ada yg meroyan.) 


Old ady88Maaf la ML nk ckp. Bukan jgk ML nk amik port sbb ML pn dh kira TUA..opss berusia ~ gak ni nk sentuh bab2 yg tangkap lentuk bagi setengah2 org sebaya ML atau yang sewaktu dgn nya. Cuma kat sini, ML cuba share pandangan ML tentang niat hala tujuan ssuatu hubungan itu sendiri. Sebab bukan semua org yang kita kenal dlm kontek ini, bersifat BAIK. Bukan semua mrk ini, JUJUR NIAT utk rapat dengan kita. CONTOH yg ML tengok sendiri pn dah BANYAK dik noonn oiiiiii...Bleh bikin Novel maupun skrip drama TeleMovie! Sure BoxOffice Uolz. Smua yg berlaku hari ni, mampu kita jadikan sempadan dan tauladan hari esok. 


Alahaii... mungkin ada yg akan kata - DAH JADI TREND skrg! ramai org lelaki muda tertarik dgn wanita berusia dari nya. Atas dasar ini kot yg buat ML cuba beri pandangan utk dikongsi bersama. Jgn plak ada yg meroyan bila baca. INGAT ni pendapat peribadi ML, tiada kena mengena dgn yg hidup maupn yg dah meninggal dunia. Alfatihah.. <


Lazimnya, Pasangan lelaki tua dgn perempuan muda. Cuma dulu kita selalu dengar senario , hubungan yg kurang menyenangkan mengenai - lelaki tua dengan ppuan muda!! How young the lady? ML ada gak kesah gak ler. Sakit mata klu ada lelaki tua [tak sedar diri] yg dok berkepit dgn ppuan yg sebaya anak maupn cucu mereka! Oh My Gucci.....Sakit la pulak mata kita ni, mak Gucci... [issshhh x baik buruk sangka - hanya pandangan logika! Yaaa AMPUN!] 


SAMA la juga hubungan antara lelaki muda dengan wanita tua. Yang ni, I have NO PROBLEM with that! Cuma biarlah si Lelaki ni tadi, muda dlm 2-3 tahun rasanya tak apa lagi, asalkan mereka matured enough! Maksud ML x kesah bukan bermakna ML suka nk cari yg muda2 Uolz.... [aaaaiiipppp biase korg ni yer..suka terjah2 ML tauuu...No! No! let focus! Focus!...]  


ML kata mcm ni sbb ada antara Lelaki Muda ni yg beza umur dlm 2, 3 tahun dri wanita tu, misalnya lebih kpd punya sifat bertanggungjawap, matang, tahu bawa diri dan tidak berniat "ada udang di sebalik batu". Mereka wlupn muda tpi cara bawa diri mreka ni, boleh dikatakan sama seperti mereka yg lebih tua dari wanita itu sendiri! Kira mampu memahami atas niat yang lebih kepada natural feeling. Lebih kepada sifat hormat menghormati disamping keserasian. Mampu setanding  seperti "rakan sebaya"....[ ada je couple yg bahagia sampai ke jinjang pelamin]


TAPI topik arini, bnyk menyentuh perkara sensitif, lebih pada BURUK dari baik nya. Dlm ertikata - apa saja perhubungan itu, kena la sesuai dgn keadaan. Klu ye pn nak cari pasangan -biarlah berpada2 @ biarlah kena pd org nya. But in other hand , Jodoh pertemuan Di tangan ALLAH. Sape la kita nk tentukan atau cakap lebih2 pasal KETENTUAN ALLAH. Tpi ML rasa, segalanya yang baik dari NYA dan yg kurang baik atau manis nya dari KITA sendiri. Jadi kita diberi akal utk menilai dan melihat apa yg baik maupn yang kurang baik utk hidup yg lebih sempurna di dunia & akhirat nanti... X gitew adik2 & anak2... [cewahhhh...dah rupa mcm ustazah Semanis Kurma la plak ML ni] 


Kita berhenti di sini dulu - beri laluan utk pesanan penaja .... 
* Apa yg meroyan sangat pasal hubungan Lelaki muda dgn wanita berusia? 
 ~ tunggu entri ke 2 nanti..
*Kalau Uolz ade pandangan sendiri atau pengalaman ttg topik kita ni, sila2 la share :)* 

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]