WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Saturday, July 7, 2012

Akhirnya sebuah kerinduan ~



 LN dulu berskolah di sekolah jalan gurney near jln semarak dari darjah Satu sampai la darjah Enam. Masa tu, LN ni, kira ... a Not So Popular student. Among kawan2 kelas masa tu, LN ni kira ugly duckling la kot...hehehe.. ( selalu kena buli dgn geng2 budak2 lelaki ....GUYz u know , who U r..hehe:)

But I was so lucky enuf to be friend with a girl. Dia budak baru. Baru je transfer from other state. Tak ingat dr mana tapi dia mula berkawan rapat dgn LN sjk kami satu kelas. Im not sure why she be closed to me masa tu, tapi yg i ingat, dlm ramai2 kawan, LN yg mula tegur dia dlu. Almaklum la klu budak baru, sure masih segan2 nk berkawan dgn kawan2 lain. Maybe, LN yg mula hulurkan khidmat utk jadi kawan dia kot.. Sembang punya sembang, rupanya, rumah dia dekat dgn rumah LN. Lagi la senang nk kenal satu sama lain;)) So lama2 kami jdi kawan baik and we spend time together doing homework and even study sama2.

Even family kami pn dh kenal sama sendiri. LN pn ingat yg Saz, (bukan nama sebenar) brasal dari Kelantan. Dia bertukar ke KL follow father dia yg masa tu, bertugas sbgai pegawai tentera. Actually, Shaz mula belajar kat skolah tu, dari darjah 3 hingga 4 lepas tu dia bertukar semula ke Kelantan.I was too sad to say Goodbye to my best friend. But what can I do? She had to follow her parent back to Kota Bharu.

Unfortunately, we lost contact. Masa tu mana ada email! mana ade SMS! not even mobile.. hanya surat mengurat! Wlupn LN pn tak ingat, mcm ne leh hilang mcm tu je...tapi LN xpenah plak lupa nk ingat dia as my best buddy masa skolah - and one thing for sure, I akan ingat wajah "sweet child" yg paling cun masa tu.. ( i guess most of my classmates - especially the boys will agree with me..:))

From time to time, I remember the things we shared. I misses her. I've been keeping this photo (below) which was taken during a bday party hosted by my Tuition Teacher, Kak Mahani. (who also my neighbour). And i wonder... is Shaz still remember me?

Yes! LN xpenah lupa dgn Saz. I was wondering abt her "whereabout", especially bila bbrapa bulan dulu, kami nk buat gathering utk ex-student class Mr Ho. Masih dok tercari2 tapi tak jumpa2 bayang dia pn! Even kat FB pn, kami yg penah bersekolah sama satu kelas pn ade gak yg dok bercerita pasal Saz ni... Masing2 bertanya2...Mana pegi nye Shaz ni???

To my surprise, masih ada yg ingat dgn wajah manis si gadis Che Mek Molek ni.. ;) hmmmm...ade tu plak masih ingat butir2 ttg kawan baik LN ni...And u know what? I still kept a picture of her during our schooldays and her siblings...so i paste kat FB - hoping that one day Saz will notice them and contact one of us ... and wish that we can meet again ..

SyukurAlhamdulillah, after 36years... I found her!!! Yes... i found my Saz  ;)) In fact, she found me..~~ well..thanks to Facebook!! A few day ago, She left a messge in my INBOX and I was surprised indeed to know that all these while she has been staying nearby my place. OH DEAR.... what a big BIRTHDAY GIFT from ALLAH to me ~ oh yes dear, U r part of my birthday wish ~ Syukur alhamdulillah ~ dgn rahmat ALLAH atas pertemuan smula kawan baik yg terpisah selama 36tahun ni....mohon pertemuan ini bakal memberi 1001 kebahgiaan utk kami :) amin..
* if u all still remember entry i pasal my wish & impian ni....*

** We had spoken to each other on the phone. THANKS again to ALLAH for the blessing! And we promise to meet as soon as the CNY holiday ends :)) I m looking forward to meet her...

*Catatan diatas disalurkan semula melalui my old entry @ blog lama... -1/29/11*

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]