WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Friday, March 18, 2011

Menjamu Selera Kampung , Chinese Style Or Barat?

 Korg suka makan masakan mcm mana? Ye la.. cara penyediaan makanan tu ler...

Bgi Lady, apa2 pn ok . Tpi klu diberi pilihan Lady suka Chinese Style. Sbb dorang tak bnyka goreng2 minyak berlebihan. Masakan dia plak simple & cepat utk disediakan. X lupa cara masak bahan2 dia...Fresh & Sedap!!

Ya ALLAH..! Cuba la tgk mucung ikan ni...ngeriiiiiii....
Bercakap pasal masakan China kali ni, Lady teringat gak la. dgn lauk pauk yg penah Lady makan sblm ni. Mmg klu nk cerite kat sini, tak cukup ruang.... So apa kata kita tgk je apa menu utk kali ni..
menu : ikan talapia kukus sweet plum katanya..
Jangan lupa! Sayur perlu.... Kailan goreng ...
 Kedua plak, Lady suka masakan kampung. Ye la. style org kampung masak! Tapi klu boleh kurang kan yg berlemak2 tu. Gulai pn biar ala kadar. Xlupa sayur ulam2..my faberet..Klu ada sambal belacan - perrrggg, bakal mak mertua lalu pn confirm Xnampak!!!


Then baru la , masakan western. Kira selalu nya ala2 Steak! BBQ! Xtermasuk masakah ITALIANO lagi tu...adusshhhh... sbut bab Makan mmg semua Lady suka. Xcerewet! Apa saja...bedal. Cuma tgk pd mood masa tu. Tapi bukan bedal sebarang bedal tau. Lady utamakan makanan yg kurang daging, minyak, chesse....mmg tak suka! tak suka!

Pendekata, bila memilih makanan sebenarnya Lady tak kesah, asalkan tekak boleh terima, perut boleh kenyang..hahaha

PENGHARGAAN: Terimakasih kpd Erin, Mya & Safuan atas kesudian bersama Lady menikmati hidangan di atas. Lokasi : Madam Lim & The Black Canyon, JayaJusco AU2

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]