WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Monday, April 11, 2011

Famous kerna You...

Bukan senang nk jadi senang. Pun bukan senang,  nk jadi popular...!!

Juz imagine, dgn gelagat sponton maupn dirancang, ada yg jadi popular dgn download aksi sendiri melalui laman YouTube...

Alkisahnya: Seorang polis rakyat indonesia, Briptu Norman Kamaru , Jadi celebriti sudah... gara2 muatkan aksi dia miming lagu hindustan semasa bertugas. Hanya sekadar hiburan, katanya.
 Bila tersebar di internet video ni, dia telah disoalsiasat oleh pihak atas kepolisan! adusshh...sakit!! cuma stelah diberi hukuman setimpal dia dimaafkan. ( nnti korg search sendiri la apa hukuman si mamat ni kena..dlm Youtube k...sure kelakar!!)

Selepas peristiwa tu, si mamat polis ni pun, bukan saja popular di internet dan seantaro perusuk indonesia, tapi dh dinamakan internet kan? maka seluruh dunia heboh pasal mamat ni nye VC. Patut dipuji si mamat ni, sbb wlpn dia dh FEMES....dia tak lupa gak pd rakan2 kepolisan lain. Uolz nk tau x, lepas sj dia dijatuhi hukuman, dijemput plak utk menghiburkan rakan2 pada acara2 hiburan!! WOWWW...lumayan pak!!...

SEMUA nya ini...bermula dgn sbuah VC yg kat bawah ni. Utk yg xpenah tgk lgi, sila2 la klik...sure terhibur punya...hahaha

 harap2 lepas ni klu ada yg nk download aksi mereka fikir dlu akibatnya.. U may be famous BUT jgn lupa ada HATERs kat luar sana tunggu je nk hentam keromo korg... ;)
Ape2 pn - Wa Cayaaa Lu bro!!!

To the rest, enjoy youtubing and keep cool beb..Jom layanzzz...

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]