WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Sunday, March 20, 2011

3 , 4 kali tengok.... ?? issskk ...

BIAR BEBONOR MEKE CRITE NI??
klu dh sampai 3/4 kali dlm masa seminggu menengok nya...?
ape kejadah yg bagus sgt ??
A-ter Kome, ape kebenda yg kome sronok bbenor, dgn movie...
HANTU KAK LIMAH BALIK UMAH.ni? 
cer cite..cer cite...~!

Haaaa...cuba cite...cuba cite...Tang mana yg korg rasa2 adegan yg best? yg paling kelakar? yg paling berkesan sampai kan bila keluar panggung atau habis menonton korang masih teringat2....Kira mampu utk melekat dhati penonton!! I mean..part mana yg korg gelak sampai tahap boleh kluar air mata!??

Semestinya adegan yg tahap jadi ikutan dan menjadi trademark ssuatua persembahan pelakun yg selamba membaca watak dgn baik dan berkesan hingga di luar panggung pun org msih ingat dan kenang!! HEBAT kan.....?!! - (sila rujuk video di bawah)

Mmg kelakar tapi ada unsur2 positif. Penuh dgn mesej namun sangat terhibur dan sentiasa bersemangat utk tonton HKLBR kerana memperlihatkan bahawa kepercayaan tanpa logika mampu menyesatkan kita. Walaupn kita harus mmpercayai tapi tak perlu utk fanatik terhadap amalan tahyul mahyul begini.... x gitu komee...??

Filem ni menurut pembikin nya - ianya represent segala kejadian yg berlaku dlm masyarakat kita, terutama adegan serta mesej tersembunyi mengenai sikap tahyul dan mistik. Disamping filem ini mengajar kita agar tidak mengambil perkara tahyul sebagai budaya kita. Jalan cerita ni berkisar pd masyarakat yg percaya pd tahyul tapi dlm masa yg sama mengajar kita agar menolak perkara tahyul dan menerima logikal kehidupan dlm bentuk humor. Sesungguhnya filem ni mampu membawa mesej dlm bentuk yg menghiburkan.


Ambooiiiii..Bersemangat bbenor deme dgn tahyul mahyul ni! Suka benoo bersangka buruk kat Kak Limah. Konon Hantu Kak Limah Balik Umah tapi bukan sbb dia Hantu....tapi sbb dia "TingTong..." !!

Iskkkk...3,4, kali tgk pn masih Xcaya?? .....Mana ade Hantu Kak Limah nyeee...??!!

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]