WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Tuesday, February 1, 2011

ayahtok nye birthday ~ Our capricorn Guy~

SEBENARNYA CRITE NI DAH BASI... HEHE
SORRY... dah sebulan lalu (31/12/2010) - baru sedar bila belek2 camera, rupanya ade photo masa kami satu family gi Bandar Baru Nilai dgn mami, uncle, saiful & alia, nora & si comel aqil, utk celebrate bday UNCLE ...



Lazimnya ...stiap tahun baru dsambut dgn dinner dgn family dan tgk bungapi. Selalu kami anak branak akan pegi dinner kat atas bukit sekitar ampang je. Tapi tahun ni lain skit, sbb keadaan berubah...ditambah plak masing2 ade agenda sendiri2...

So secara ringkas nya, sambutan New Year tahun ni , lebih kurang mcm tahun2 seblm ni tapi kira this year mcm happening skit... sbbnya ...

1. Anak2 dh ada pasangan masing2. Dah xperlu lagi nk berkepit dgn mak lagi utk celebrate. Klu tak awal2 dh sibuk tanya - "mak. apa plan malam new year??...." Jom p tgk bungapi ..??

2. Tahun ni special skit sbb terasa mcm nk celebrate bday as one big family!! Kebetulan, elia balik cuti, Apex pn ada sama! Erin plak celebrate dgn Randy. Meriah gak ler nk celebrate as family.

Then, Elia came out wt a plan: Apa kata kita celebrate Ayah tok nye bday kat Bukit Mahkota. Masa tu, elia & apex, erin & randy pn join sama, naik satu kreta. Mak, Amer, Lynn & Lady satu kreta. Pd petang new year eve tu kami ramai2 gi jumpa Bday Guy (xleh panggil bday Boy coz he's my uncle.. yg anak2 Lady called AYAH TOK..)

So excited Mok Mama & Ayah Tok nk jumpa ktorg. Lagipn belum dikenalkan kpd bakal2 ahli keluarga baru ni.. Maka kami dlm 2 kereta ke Bukit Mahkota petang tu. Mmg pd masa tu, kami cadang utk celebrate New Year skali, cuma awal skit la memandangkan budak2 ada gathering dgn kawan2 mereka utk celebrate New Year kat KL - @ Zamir's house.
Tiba je kat Bukit Mahkota, dorang suggest kita dinner kat Bandar Baru Nilai...
Best giler dpt berkumpul dgn family 2 beradik sebelah Mak

the brothers : amer & the "abang2"
bday "boy" dok menanti hidangan. Erin gelak gedik2 
malu bila tgk auntie Lynn main tepuk amai2..hehehe...
si aqil yg suka "tie yau"... dgn bonda nye... ;)
apex & randy - admired each other punya dish mlm tu...
 for the album : budak2 dgn TOK MAMA 
(aqil & ibu pn adaaaaa...:P)
3 generasi bergambar kenangan


BERSAMBUNG............ (PART 2 - hasil story mory Erin)...
sila tgk kat bwah ni.....


Celebrate Birthday Ayah Tok Sehari Sebelum New Year

by ERIN copy from her Blog

tiap tahun kami xdela sibuk2 nak celebrate new year ke pe coz before tu sindri kami dah celebrate! celebrate best2 sampai rase xperlu nak sambut new year sakan2. takat tgk fireworks yg dh sedia ada oleh pihak2 tertentu jela kn. senang je kt kl ni. kuar umah je dh leh nampak semua fireworks! wee~

so. ini cerita sehari sebelum new year 2011. kami ramai2 dengan "the bakal2" ke Nilai untuk sambut bday atok sedara kami yg dipanggil Ayah Tok. bday dia 31 december! so every year mmg sng igt la kn. ;)



anak cucu Ayah Tok and Tok Mama (my nenek) berkumpul ramai2 and makan kt kedai kopitiam kt Nilai tu. bila ramai..macam2 la nk order kn? mcm2 jenis! so, kami pun borak2 sementara tunggu makanan.

amek gambar before n after makan tu mmg wajib la kan!haha. so here there are;



secara xsengajanya kami berbaju tema putih n hitam majoriti nya. ;)



tahun ni nye celebration, xtau la kalau ade yang dah bertukar title dari bakal kepada......... ;)






Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]