WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Thursday, October 15, 2009

Sekarang dah terjebak.....

haaa...ini la keja Lady skrg..
menjadi peladang berjaya...
stok lembu mencukupi utk raya korban nanti.
Sape nk tempah sila msg dgn segera!! hehe

Dan yg ini plak pic my pets:

sepasang itik nila dan sekor itik hodoh...

sebenarnya itik hodoh ni Lady adopt
sebab jumpa dia merayap2 kat ladang.
takde tuan sbb dia hodoh ssgt...

Sejak di ladang, dia diajak berkawan bersama2 oleh itik2 nila..
Alkisahnya,
kemesraan ketiga2 kawan tadi amatlah akrabnya.
Si itik hodoh bahagia dapat kawan baru. Mereka bermain sambil bergurau bersama.
Hingga disuatu hari, dgn takde angin, takde ribut,
si itik nila tadi telah mengalami kejutan luar biasa!!

Apa idaknya, itik hodoh telah bertukar menjadi SWAN yg JELITA!!

"Macamana bleh jadi begini? ", tanya si itik nila betina kpd kekanda nya si itik nila jantan.
"Dia lebih cantik dari aku ni....sedangkan dia dulu nya hodoh??"

Maka dgn selamba si itik nila jantan pn menjawab, " Aku ni kan itik yg tak mengira bulu...!! Aku sian tgk si hodoh tu... Lagipn dia kan itik gak.... Aku bedal je... Tak tau la plak boleh buat dia excited dan tukar diri jadi cantik mcm skrg ni?? Mungkin sbb aku ni dari jenis yg ensem kot...
sbb itu lah si itik hodoh kini bertukar menjadi jelita!!??"


Itik nila betina terminga2 mendengar penjelasan kekanda nya...
"Apa kena mengena laki aku punye ke"ensem"an dgn
wujudnya SWAN depan mata aku ni???", fikir dia lagi..

Masih mengaru kepala dgn kepaknya,
dgn persoalan yg bermain2 di pikiran dia skrg ~

"Macam mana bleh jadi cantik...??? "

"hmmm.. lu pikir la sendiri" senyum si Swan jelita... ;)

PS: klu korg ade jawapan utk si itik nila betina ni...sila la kasi ...cian dia...hehe

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]