WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Thursday, August 20, 2009

FINALLY!!! I found my Love...

Klu uolz nk tau... ni la novel yg paling lama Lady nk habiskan. Rasanya bebulan2 gak la... selalunya dgn aktiviti yg padat, I can finished reading a novel paling lama pn sebulan... But for this time!! Its more than 3months.... ha ha ha....

The reason, I guess ... crite dia agak meleret... bnyk sangat slot yg berulang2. Balik2 situasi di kedaibuku... Bnyk sgt karakter "hero" yg berdamping dgn watak heroin. That's make me a bit boring. Susah nk focus.. hehehe mcm la Lady ni pengkritik pro plak... (suka hati penulis la ye kan....)

Frankly, pd awal bacaan, Im a bit confused. Macam watak Anessa yg tak tau yg mana dia nk pilih. Kerap dia teringat kan Ilham, rakan masa belajar yg pergi belajar ke Jepun, bersama cinta pertamanya. Saban hari dia masih mengharap cinta Ilham. Almaklumlah cinta pertama...

Sejak tu, hatinya tak terbuka utk cinta! Masih MENCARI CINTA yg tak pasti. Sampaikan si Farid yg suka giler2 kat dia..she buat deq and let go!! Di hati kecil hanya Ilham yg mampu utk bertahta... Tapi Anessa mampu menyayangi kawan2 baik Joyce & Sofea termasuk rakan sekolah yg paling rapat, Rizman yg penah menaruh harapan pd nya. He realised she rapat sejak Ihlam out of the picture...but for her, he can only be her best friend ever...

Then, the climax of the story begins. Baru la ada semangat nk habiskan buku ni. Its all started bila hati Anessa diketuk smula oleh Ilham. RupanyaIlham ni tak terus terang abt his feeling toward her masa sekolah dulu. Then bila berjauhan, baru la teringat! Baru la merindui cinta sejati... hhmm mcm penah ku dgr je alasan ni...Whateva the reason is...NOW he came back to win her heart back after his wife decided that it was a mistake for marrying him?? Bagai mimpi jadi kenyataan Anessa pilih utk bersama Ilham... But thats NOT the end of the love story...Ada lagi kejutan!!! Cinta impian nya tergugat lagi dgn berita yg mengejutkan..... APA DIA??? jeng jeng jeng.... Jiwa berkecamuk semula.. antara realiti & impian...yg pasti ada hati yg terluka...tapi siapa???

Klu nk tau kena la beli and baca sendiri...hehehe

SUSPEN k.. The unexpected ending..But Lady mmg tak sangka sbb selama Lady sabar membaca novel ni, tak terpikir pn ending dia mcm tu!! Apa tidaknya: Makin nk abis, makin hati Lady berteka teki, apa sebenar yg Anessa cari selama ni? Apakah she will end up a loser again??? Tapi mcm kebanyak novel. Itz alwez a QUESTION MARK situation sblm sampai babak ~THE END..


But the main Question here is, apa kesudahannya pencarian Annessa? Will she get her love of her dream or thevreality of love??? who shall be with her?? Ilham or Farid ...?? jeng jeng jeng... ;)

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]