WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Tuesday, August 5, 2008

First time ~ fisioterapi

I arrived just in time for my first treatment. The staff were nice to welcome their new patient..Syukur dpt doktor n pegawai perubatan yg ramah mesra. I felt at home the moment I stepped into the hall. Sound so good rite? well indeed it was a great experience after all.

But today I wanna share the journey before I landed myself at the Jabatan FISIOTERAPI...coz it was something to thank ALLAH for His blessing.

Well the agony part behind all these, begins when I arrived at the carpark. The one yg selalu org tunggu shuttle bas! To my surprise, tmpt tu dah takde lagi. Ada jentolak n kawasan tu dh di ratakan. Nak jadikan a proper carpark i guess. Bgus la. Kita akn lebih selesa n selamat nk park kreta kat situ lepas ni....hmmm but NOW.. Mana nk pegi ni? Kt mana nk park kreta? Kat mana nk amik SHUTTLE?

adussshh kacooo...Its nearly Time for my appointment. Nk tak nak, I have to park my car somewhere far n walk!! Walk? I have no choice. Sakitpn sakit gak ler.. So i kluar balik trus menuju ke jln tun razak. Masuk semula ke area HKL. Searching for an empty space to park my car. Spt biase car park SEMUA PENUH. Yg peliknye kenapa HKL utamakn parking area utk staff sedangkan di hospital lain pesakit yg selalu di utamakan...

well susah nk faham apa yg sebenarnya pihak HKL got in mind? Wajar ke utamakan parking utk staff dari kepentingan org awam? Setidak2nya adakan la ruang utk pesakit dan guest dkt skit dgn area hospital. Tak pyh la seksa diri naik turun shuttle.. bayangkan pesakit yg cedera or sakit terpaksa tunggu shuttle utk menerima rawatan. Mcm tadi, ada sorang pesakit ni dukung anak yg baru lahir dgn keadaan yg lemah naik shuttle semata2 kerata suami dia tak dpt nk park kreta dalam kawasan hospital.

Syukur Alhamdulillah! I got to park my car near their nurses' hostel. Jauh gak la menapak utk ke kawasan fisioterapi.

Conclusion: Apa nk ckp lagi? kita ni patient yg perlu khidmat rawatan, sedangkan petugas di HKL perlu d layan istimewa so that they willing to give us the treatment we need.

Lu pikirlah sendiri nabillllllllll...heheheheh

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]