WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Tuesday, July 29, 2008

wedding Of the Year 2008





06.07.08 - Tarikh keramat bgi pasangan pengantin baru, Reza & Ayu.

Reza: THE PENGANTIN LELAKI:
....is my dearie customer yg agak unik karektor nye. Apa tidaknye...Selain dgn sikap peramah dia mmg sorang yg mudah berurusan. Tidak bnyk kerenah. Khadiran Reza ke showroom kkdang memecah suasana kesibukan tugas sepanjang hari. Atleast dapat gak berkongsi cerita ttg pengalaman kerja dan kehidupan seharian kami. Sebenarnya, Reza was at my previous showroom looking 4me but was told that i was transfer to KLCC. Oh dear...he came in when I was about to start my shift.

Oh dear...terharu gak le bila ada customer yg masih mencari kita jgk walaupn kita dah bertukar showroom. Bila ditanya kenapa? SELESA jwpnye...Namun pengalaman sebegini telah memberi semangat utk terus memberi khidmat nasihat semampu yg aku mampu.

THE RINGS:
He agreed to choice a Platinum ring set with 3pcs diamond. A very unique design. And for Hers, i rekemen solitaire diamond. Good color and excellent cut - an Ideal Cut diamond. Alhamdulillah. Segalanya persiapan utk cincin perkahwinan telah selamat diselesaikan...

He was very pls wt the rings. And with the rings, THEY BE WEDDED......

THE BERSANDING:
Pada tarih 06.07.08, I was invited to attend the wedding.. Pandai betul si Reza (pengantin lelaki) pilih tarikh raikan hari bersejarah ni. Turut sama2 meraikan kedua mempelai adalah keluarga n frenz dari ke dua2 pihak. Melihat pd majlis yg agak simple tapi meriah ni, teringat gak ler perbualan Reza ktika dia dtg ke swroom sdkit masa dlu. Mmg sebijik dgn apa yg di briefkan dgn hiasan n aturcara yg disediakan pd hari bersejarah ni. The Guess Of Honour included Our x-PM & wife and also the princesses from the Royal of Selangor.

Yang menarik abt the wedding was the perarak pengantin ke dlm dewan. It was a mixture of adat and tradisi serta simbolik. Bermula dgn paluan kompang. Then came the pengantin...diiring masuk dgn nyanyian Raihan - Selawat Nabi dan Marharban..berkumandang. Menarik lagi meriah. Reza berbaju gelap

Tahniah Reza & Ayu atas pernikahan dan majlis persandingan kalian! Its a simple but, meriah gtu. Doa dari kami agar perkahwinan yg dibina dari kasih sayang akan berpanjangan hingga akhir hayat dan sentiasa diberkati ALLAH swt.. AMIN...

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]