WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Monday, December 9, 2013

Takde Air pun susah gak!!

Join Get-A-Gift from My Worth Buying Shoppe : Kemungkinan ANDA blogger bertuah. Jom KLIK SINI untuk share your link :)

Umum dah tahu pentingnya air dlm kehidupan kita...
Lazimnya bila sumber air melimpah luah atau air yg disalirkan ada yg terlalu besar isipadunya maka berlaku lah banjir. Kita akan hadapi masalah!!
Bila Air terlalu banyak - biasa nya punca dari hujan yg tak berhenti henti dlm jangka masa yg lama. Bila aliran tidak mengalir dengan betul maka limpahan air tadi menjurus kepada banjir. Contohnya berlaku banjir baru baru ini. Air ada di mana mana tapi ianya membawa kepada keburukan pulak.
Tanpa di minta, air yang mulanya sumber kebaikan kini  membawa kemudaratan pada kehidupan sekeliling. Dengan air banjir yang sebegini, berbagai penyakit yg mungkin dibawa oleh air banjir. Bayang kan segala kotoran dibawa oleh nya. Air mudah tercemar. Tiada lagi air bersih untuk diminum maupun untuk kegunaan harian.
Harus ingat... Air amat penting pada manusia. Bila dia berkurangan dlm kehidupan seharian maka susah jugak kita!! Air bersih perlu. Setiap masa badan kita harus dibekalkan dgn air bersih yg cukup. Pada Mak Lady jika keperluaan asas ni xde, memang payah..sbb bila air bersih takde utk diguna oleh tubuh kita - mula lah pincang dan huru hara jadi diri kita. Selain kita; mangsa banjir pun memerlukan air bersih secukupnya agar mampu menjaga kesihatan mereka amnya :)
*jgn lupa minum air kosong 8 gelas sehari... :)*

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]