WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Tuesday, May 28, 2013

Bila Ustaz Azhar Idrus Kahwin Lagi..

Assalamualaikum
Rata rata, masih ada lagi komen yang ngata perihal UAI yang menikah isteri No 3 nye baru baru ini. Dah jodoh dan takdir UAI nikah dgn gadis 26 tahun sebagai isteri termuda beliau. Siape kita nak ngata ape ape lg??
Kat FB, twitter, blog entah mcm2 pandangan yg diterima. Ada yg ucap tahniah, ada yg terima serta doakan yang terbaik. Itu yang seharusnye. Tak kurang jugak, MakLady baca, yg kurang senang dgn menyoal tujuan UAI perlu kawin lain? Ada tu plak yg bagi komen agak pedas terhadap penceramah bebas yg telah pn beristeri 2 sbelum ni.
Ya Ampunn...kenapa jdi mcm tu?
Mak Lady yakin UIA dh wat solat istiqharah sblum dia cadang nk nikah sorang lagi. Dapat plak kottt. pertunjuk dan ketentuan dari Allah swt untuk tambah qoata. Alhamdulillah..
Selain jodoh Mak Lady pun nk tumpang komen. Mungkin juga  dugaan Allah pada UAI dan isteri2nya. Nescaya pada pandangan MakLady jugak, UAI telah menilai dan terlebih maklum akan dosa, pahala, hukum hakam, bila bab ada bunga dalam taman ni. Jadi, bila berkenan di hati UAI akan si dara ini, lebih baik dijadikan isteri yang halal. Takut difitnah kelak.
Lazim sbagai Lelaki, Bila kaya harta dunia akhirat mula la datang sikap pemurah. Nak kongsi bersama sama. Tak kira la, adil ke tak pada orang keliling.  Selebihnye, kita kata TAKDIR MEREKA..
MakLady ucap Tahniah kpd isteri tua dan isteri tengah UAI yg meminang dara sebagai madu mereka. Bagus ape!??! Bukan semua wanita layak dapat Payung Emas tau! Inilah dugaan Allah pada hambaNya yg beriman!
Kepada org lelaki kat luar sana yg bercita cita nak bukak cawangan pasti senyum lebar. Memang la, Ada hikmah atas Jodoh yang Allah beri. Tapi...Jangan pulak sekadar tambah isteri ikut Nabi. Kena jugak tau tanggungjawab.Kena bersikap Adil, tau hukum berpoligami macam UIA...
MakLady rasa, UAI takda masalah dlm hal tu. Kan, dia slalu cakap bab ADIL dalam ceramah. Tips yg dikongsi bersama nye, sedikit sebanyak melambangkan UAI mampu praktik kan sikap sikap mulia, setia dan adil terhadap isteri2 beliau.
MakLady yakin ustaz Youtube ni boleh je bersikap adil dgn hubungan kekeluargaan walaupun stelah menjadi suami kpd ke 3,3 isteri2 nya.
Lagipun baru 3orang isteri. Qouta 4 org msih mampu diisi. Tambah plak UAI dilihat mampu dalam segi fizikal, mental, zahiriah dan batiniah, klu tak, takkan UAI mampu yakinkn isteri2 nya menerima jodoh yg ke 3 ni, ye tak?? ;)

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]