WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Thursday, April 4, 2013

Kasih Benar : Setia Hingga Hujung Nyawa

Assalamualaikum...
Terlebih dlu, izinkan MakLady mengajak rakan bloggers yang beragama islam, sedekahkan Al Fatihah kepada Arwah Fauziah @ Gee yang kembali ke rahmahtullah pada 2hb Mac lalu.
Kisah penderita arwah Gee rupanya dah lama diketahui umum. Malangnya MakLady baru je tahu! Kesal yang amat dihati kerana hanya selepas kepergian arwah, baru MakLady kenali pasangan istimewa ini.
Kenapa x kenal atau tahu akan kehidupan Abil Fikri dan arwah Fauziah kala berjuang dalam kepayahan? Khabarnya kisah derita arwah akibat koma selama 2 tahun ini pernah mendapat liputan media. Tidak kurang jugak diketahui melalui media cetak dan blogging. Mungkin jika MakLady lebih rajin melayari blog rakan2, mungkin akan terbaca kisah Abil dan isteri. Mungkin masa tu dapat juga berkongsi dan memberi kata kata semangat dan lebih memahami keadaan. Sekurangnya dapat bantu mana yg termampu...
Terusterang MakLady cakap... MakLady speechless bila mula baca artikel tentang mereka. Terharu sgt2. Tersentuh hati dan jantung skali !! Tanpa boleh ditahan2 lagi... Airmata jatuh berjurai2 mcm air paip. Mengalir, non stop!! Sebak!! Sayu!! trasa di hati MakLady :~((
Serious... For the first time MakLady nangis bila baca artikel dari blog bro HasrulHassan.com - Takziah buat blogger Abil & "Cinta Ke Liang Lahat" ...
Kisah benar akan cinta setia hujung nyawa serta kasih seorang suami terhadap isteri, yg dipanggil "Dear", "My Princess".. Kisah suami yang tabah dan sabar menjaga isteri yg terlantar coma bagai menatang minyak yg penuh selama 2 tahun. Akhirnya Redha menerima kepergian arwah menemui Allah swt. Namun kasihnya tetap bersemadi di hati hingga ketemu di syurga abadi. Al fatihah...
Melalui blog HH inilah, MakLady kenal dgn blog Abil - khas utk isteri terCinta. Atas sifat mulia dan limpahan kasih sayang yang tiada tanding inilah Abil dikelaskan sebagai Seorang Suami: Satu Dalam Berjuta. Hebatnya diaaaaa.....
Walaupun sebelum ni, mereka tidak penah MakLady kenali...Sekali lg, MakLady sayu dgn airmata. Tiap entry Abil memberi impek yg mendalam pada diri MakLady. Sesungguhnya, Arwah Gee amat beruntung ada Abil di sisi waktu begini. Abil cekal dlm kehidupan selama menjaga Arwah (boleh baca coretan Abik) kerana stiap entri, terserlah semangat Gee yg pasti pendorong kekuatan Abil. Ya Allah, Kau maha Pengasih. Kau Maha Penyayang. Kau Maha Memahami isihati Abil...
Kesayuan hati kita, xkn sama dgn apa yg Abil lalui. Berat mata memandang, berat lg bahu memikul. Namun kasihsayang mereka memberi Abil semangat utk teruskan kehidupan. Jelas diamati ketika melayari blog "Warkah Buat Isteri". Segalanya tertulis sbgai tanda kasih Abil seharian melayan Gee. Ya Allah, skali lg MakLady terpanggil utk tabik spring terhadap CINTA Abil terhadap His Lady...arwah Gee.
Betapa Beruntungnya arwah bertemu jodoh yang abadi bersama suami yg dinikahi pd tarikh lahir nya, 4 tahun lalu. Semua nya terbukti bila arwah disahkan koma dan dengan rasa tanggungjawab sebagai suami, Abil sanggup berhenti kerja utk jaga Gee!! Jarang jarang tau kita temui suami sebegini.. Just like people say, Abil : Satu Suami Dalam Sejuta. Segala yg dikorbankn selama 2 tahun ini, adalah demi kasih terhadap Arwah Gee. Semata mata buat Lady of his heart. Now & Forever.
Namun takdir Allah tak siapa yg mampu persoalkan. Sedalam mana pn kasih Abil terhadap Gee, Allah lebih menyayangi. Abil tetap tabah dan redha.
Ya Allah... sesungguhnya Kau Maha Mengetahui.. Kau Maha Pengasih lagi Maha Penyayang. Moga kisah mereka menjdi inspirasi kpd pasangan suami isteri yg di luar sana, ambil iktibar! Sesungguhnya, dalam perkahwinan itu adalah satu jambatan ke syurga, namun terpulang kepada kita untuk merealisasikan hikmahNya atau pn tidak. InsyaAllah..
Credit Gambar: melalui blog HasrulHassan.com. Terima kasih kepada Abil Dan Warkah Buat Isteri, kerana sudi share. Assalamualaikum

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]